Ο Phil Schiller για την τιμή του iPad mini

Ένα από πιο αμφιλεγόμενα θέματα των τελευταίων ημερών ήταν η τιμή του iPad mini με αρκετές αναφορές να κάνουν λόγο για τα $249 ή $299 και με μερικές πιο πρόσφατες -και τελικά αληθείς- να κάνουν λόγο για $329. Είναι πραγματικά τριάντα δολάρια τόσο σημαντικά για την Apple ώστε να μην μπορούσε να πετύχει το ψυχολογικό όριο των $299 όταν το Nexus 7 πωλείται στα $199 και το Kindle

με διαφημίσεις στα $149;

Κατά πάσα πιθανότητα όχι, δεν είναι τόσο σημαντικά. Όπως και να έχει το iPad mini θα κάνει μεγάλη επιτυχία σε πωλήσεις και από την χθεσινή παρουσίαση καταλαβαίνει κανείς ότι η Apple θεωρεί το νέο μικρό αυτό tablet ως ένα premium προϊόν και έτσι θέλει να το δουν και οι καταναλωτές, όχι σαν μία φθηνότερη έκδοση του iPad 4.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο Phil Schiller με δηλώσεις του στο Reuters: «Το iPad είναι μακράν το πιο πετυχημένο προϊόν στην κατηγορία του. Το πιο οικονομικό προϊόν που κατασκευάζουμε ήταν στα $399 και οι άνθρωποι το προτιμούσαν σε σχέση με άλλες συσκευές. Τώρα, μπορεί κανείς να αγοράσει μια συσκευή ακόμα φθηνότερα στα $329 σε αυτό το νέο σχεδιασμό, και πιστεύω ότι πολλοί καταναλωτές θα είναι ενθουσιασμένοι με αυτό».

Η Apple ήθελε να τονίσει ιδιαίτερα τον premium χαρακτήρα του iPad mini και γι’ αυτό προέβη σε μία σύγκριση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με το Nexus 7 της Google. Ήθελε να καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για ένα προϊόν κατασκευασμένο με υλικά υψηλής ποιότητας, με καταπληκτικό σχεδιασμό και χιλιάδες εφαρμογές που αξίζει την διαφορά στην τιμή. Ο Schiller πιστεύει ότι οι καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την ποιότητα που δεν βρίσκεται σε φθηνότερες συσκευές από εταιρείες όπως η Google και η Amazon.

Αναμένουμε να δούμε και την διαθεσιμότητα του iPad mini στην ελληνική αγορά μαζί με την τιμή του αλλά όπως καταλαβαίνετε θα κυμανθεί λογικά σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Ποια η δική σας άποψη για την τιμολόγηση του iPad mini; Οι απόψεις σας στο forum

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsΟ Phil Schiller για την τιμή του iPad mini

Keywords
Τυχαία Θέματα