Review: Homeland

Ένα τηλεοπτικό “must see”!

Όσοι παρακολουθείτε τηλεόραση και ιδιαίτερα τις ξένες (αμερικανικές ως επί το πλείστον) σειρές, θα ξέρετε το συναίσθημα του “κολλήματος” με μια σειρά. Αν βλέπετε τα επεισόδια κάθε εβδομάδα, ανυπομονείτε να περάσουν οι μέρες για να δείτε το επόμενο. Αν τα βλέπετε μαζεμένα, ξεκινάτε με “1-2 επεισόδια”, συνεχίζετε με “ένα ακόμα τελευταίο” και καταλήγετε να κάνετε μια ωραιότατη ολονυκτία και να πηγαίνετε στη δουλειά ή στη σχολή σας με κύκλους στα μάτια, έχοντας δει όλη τη season.

Το

Homeland είναι μια από τις σειρές που μπορούν να σας το προκαλέσουν αυτό! Άλλωστε τι καλύτερη εγγύηση για σασπένς και επεισόδια που τελειώνουν με τα λεγόμενα cliffhangers, τις σκηνές δηλαδή που σε αφήνουν μετέωρο και σε κάνουν να αναζητάς το επόμενο, από το δίδυμο των παραγωγών της θρυλικής σειράς “24″ με τον πασίγνωστο ήρωα Jack Bauer.

Η ιστορία της σειράς αφορά την επιστροφή στις ΗΠΑ του Λοχία Νίκολας Μπρόντυ από το Ιράκ μετά από 8 χρόνια αιχμαλωσίας και ενώ θεωρούνταν αγνοούμενος. Στην πατρίδα του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται σαν ήρωας, θα έχει να αντιμετωπίσει τόσο τα οικογενειακά του προβλήματα όσο και κυρίως μια πράκτορα της CIA που πιστεύει ότι ο Μπρόντυ είναι διπλός πράκτορας και ετοιμάζει μια επίθεση στην Αμερική!

Μη βιαστείτε να το χαρακτηρίσετε “αμερικανιά”. Θίγει πολλά ζητήματα, όπως τον ρατσισμό των Αμερικανών απέναντι στους μουσουλμάνους, την αντιμετώπιση των βετεράνων που επιστρέφουν από πολέμους που ελάχιστοι στις ΗΠΑ καταλαβαίνουν γιατί γίνονται και αναδεικνύει την τρομερή υπεροχή που έχει αυτή η χώρα σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις καθώς και τους τεράστιους πόρους που διαθέτει. Μπορεί στην αρχή να το θεωρήσετε “αναμενόμενο” αλλά πιστέψτε με, αν του δώσετε μια μικρή ευκαιρία θα βρει τον τρόπο να σας καταπλήξει.

Η σειρά χαρακτηρίζεται από τις 2 εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του, για τις οποίες κέρδισαν και από ένα φετινό βραβείο ΕΜΜΥ. Ο Damian Lewis (Νύφες, Band of Brothers, Life) με το ψυχρό εγγλέζικο παίξιμό του, αποδίδει εξαίσια τον διπλό του ρόλο και ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στο υπόδειγμα πολίτη-οικογενειάρχη και στο ρόλο του εν δυνάμει τρομοκράτη.

Από την άλλη η Claire Danes (Romeo + Juliet, The Hours) δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία παίζοντας την ψυχικά ασταθή πράκτορα που προσπαθεί να αποδείξει ότι η ιδέα της δεν είναι εμμονή αλλά πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί και η πολύ καλή παρουσία του Mandy Patinkin που θα αναγνωρίσετε όσοι βλέπατε τη σειρά Criminal Minds.

Τo Homeland διανύει αυτή τη στιγμή τη δεύτερη season του και η κάθε season έχει 12 επεισόδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη season είναι ακόμα πιο δυνατή και αγωνιώδης από την πρώτη με τα γεγονότα να εκτυλίσσονται σε κάθε επεισόδιο με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Η σειρά μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ στις ΗΠΑ ενώ η πρώτη season μεταδίδεται και στην Ελλάδα από το κανάλι FOX μέσω της NOVA και του ΟΤΕ TV.

Δώστε της μια ευκαιρία και δεν θα χάσετε!

Review: Homeland

Keywords
Τυχαία Θέματα