Η Google αντεπιτίθεται

Με ένα τετραπύρηνο «υπερτηλέφωνο» των μόλις 300€ και μια ταμπλέτα 10΄΄ με οθόνη εφάμιλλη του τελευταίου iPad και κόστους 400€, η Google κάνει το Android… λαϊκό κεκτημένο!

Του Βαγγέλη Αλευρίτη

[email protected]

Με… κορεάτικο χρώμα αντεπιτίθεται η Google, λανσάροντας το νέο Nexus κινητό κατασκευής LG και την πρώτη

10ιντση ταμπλέτα της, κατασκευής Samsung. Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στην τιμολογιακή πολιτική που συνοδεύει τις εν λόγω συσκευές. Με 300 δολάρια (το οποίο δυστυχώς περνώντας τον Ατλαντικό συνήθως μεταφράζεται σε 300 ευρώ) τιμή λιανικής για το Nexus 4, η Google προσφέρει ένα από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Θα μιλούσαμε μάλιστα άνετα για το κορυφαίο smartphone του πλανήτη αν ενσωμάτωνε και υποστήριξη LTE, αλλά μάλλον σοφά η Google επέλεξε να διατηρήσει το κόστος σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα, αφήνοντας τη 4G συνδεσιμότητα στην άκρη, μιας και για τις περισσότερες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, το 4G δεν αποτελεί ακόμα κριτήριο αγοράς για τους καταναλωτές.

Στην αντίπερα όχθη, στην αγορά των tablets 10 ιντσών , το «δεκάρι» Nexus made by Samsung διαθέτει τον Exynos επεξεργαστή (δυστυχώς τη διπύρηνη έκδοσή του αλλά στο 1.7GHz) επιλέγοντας να χτυπήσει την Apple στην έδρα της, την ποιότητα της οθόνης. Η ανάλυση του Nexus 10 αγγίζει τα 2560

Keywords
Τυχαία Θέματα