Γεμάτο καινοτομία το The Pitching Battle

Οι πιο υποσχόμενοι νέοι επιχειρηματίες βρέθηκαν στο The Pitching Battle που διεξάχθηκε στις 3 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη. Ένα event γεμάτο με πρωτότυπες ιδέες.

To Pitching Battle από τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), με επίκεντρο την ανάδειξη νέων και δημιουργικών ιδεών, ήταν γεμάτο ενέργεια και παλμό. Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων πλημμύρισε με δημιουργικότητα και τις καινοτόμες ιδέες των πιο πολλά υποσχόμενων νέων

επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Το Pitching Battle ξεκίνησε δυνατά από νωρίς το πρωί με τις ομάδες που διακρίθηκαν σε προηγούμενη φάση των διαγωνισμών Future Agro Challenge, Get in the Ring, Creative Business Cup και CleanTech Open Global Ideas να παρουσιάζουν, σε κλειστές ομάδες, τις ιδέες τους μπροστά σε τριμελή κριτική επιτροπή, διεκδικώντας μια θέση στους τελικούς των διαγωνισμών.

Το απόγευμα, η «μάχη» άνοιξε με την παρουσίαση των αποφοίτων του δεύτερου κύκλου του προγράμματος του Founder Institute, όπου οι ίδιοι ξεσήκωσαν με τις ιδέες τους την επιχειρηματική σκηνή της χώρας, ενώ στη συνέχεια η αγωνία τόσο του κοινού όσο και των startups κορυφώθηκε με την ανακοίνωση των φιναλίστ των τεσσάρων διεθνών διαγωνισμών.

H σκηνή του Pitching Battle «πήρε φωτιά» από τις καινοτόμες ιδέες και τις «μάχες» των δημιουργικών νέων επιχειρηματιών. Το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού όλες οι ιδέες ήταν ξεχωριστές.

Οι κριτές του τελικού ήταν:

Ο Σπύρος Τραχάνης, Partner, Odyssey Venture Partners
Ο Ίων Τσάκωνας, CEO, PJ Tech Catalyst Fund
Ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Investment Director, Seed Innovative
Ο Γιώργος Καμέτας, Sector Head, Business Banking, Retail Banking Segments, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Ο Άρης Πανταζόπουλος, Investment Director, Attica Ventures
και ο Philipp Brinkmann, CEO, travelplanet24.com

Μετά τη σκληρή μάχη πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των νικητών των τεσσάρων διεθνών διαγωνισμών των ID-GC.

Οι ομάδες που ενθουσίασαν το κοινό και κέρδισαν την ψήφο των κριτών είναι οι:

- Ava’s Farm για το Future Agro Challenge, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού με στόχο τον διεθνή τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Κολομβία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Congress), διεκδικώντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Ηγέτη στην Αγροτική Ανάπτυξη. Το Ava’s Farm είναι η πλέον αποτελεσματική μορφή online πώλησης προϊόντων τροφίμων που διατίθεται στην αγορά σήμερα. Παραγωγοί τροφίμων από όλη την Ελλάδα ανοίγουν δωρεάν το μαγαζί τους, ανεβάζουν φωτογραφίες των προϊόντων τους & θέτουν οι ίδιοι τις τιμές. Οι επισκέπτες επιλέγουν υπέροχα προϊόντα και ο παραγωγός τους τα στέλνει απευθείας από το εργαστήρι του στην διεύθυνσή τους.

-Giaola@home για το διαγωνισμό Get In The Ring, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Περιφερειακούς Τελικούς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου και θα διεκδικήσει μία θέση για τον Διεθνή Τελικό και θα παρουσιάσει την ιδέα του μπροστά σε διεθνείς επενδυτές και ζωντανό κοινό διεκδικώντας επενδύσεις μέχρι και 1.000.000€. Το Giaola@home συνδέει μία τηλεοπτική εκπομπή DIY (Do-It-Yourself) με την ιντερνετική πλατφόρμα giaola.gr, μέσω της οποίας οι χρήστες αναζητούν, βρίσκουν, κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού και αξιολογούν επαγγελματίες που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες στο σπίτι. Στην τηλεοπτική εκπομπή, οι επαγγελματίες της πλατφόρμας δίνουν καθημερινές συμβουλές DIY, ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία τους και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους χρήστες του giaola.gr.

-Spark Inspirations για το διαγωνισμό Creative Business Cup, που θα διαγωνιστούν στο Διεθνή Τελικό στην Κοπεγχάγη παρουσιάζοντας την ιδέα τους μπροστά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο 400 επενδυτών του European Business Angel Network.Η Spark Inspirations είναι μια ελληνική start up με όραμα να κάνει την δημιουργία ενός παιχνιδιού πιο εύκολη ώστε κάποιος που δεν έχει γνώση προγραμματισμού να μπορεί να αναπτύξει την ιδέα του. Απευθύνεται σε αγορές όπως EdTech, Serious Gaming, Gamification, language learning, Marketing και Gaming.

-BIO2CHP για το διαγωνισμό CleanTech Open Global Ideas, που θα ταξιδέψουν μέχρι το San Francisco για να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο Διεθνή Τελικό του διαγωνισμού. Η BIO2CHP προσφέρει σε βιομηχανίες του αγροδιατροφικού τομέα ένα τεχνολογικό προϊόν στο μέγεθος κοντέινερ, το οποίο μετατρέπει τα οργανικά τους υπολείμματα – τα οποία μέχρι σήμερα απορρίπτονται ως απόβλητα – σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, η οποία αξιοποιείται για την κάλυψη των ιδίων ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης.

Για το Social Media Battle που έτρεχε στην σελίδα των ID-GC στο Facebook το κοινό ψήφισε και ανέδειξε νικήτρια την ομάδα της Glonatech. Η Glonatech δραστηριοποιείται στο χώρο της νανοτεχνολογίας, με εξειδίκευση στην ακατέργαστη και ενδιάμεση παραγωγή νανοϋλικών, των καλύτερων νανοτεχνολογικών προϊόντων και εφαρμογών.

Διαγωνιζόμενοι, κριτές και κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Disrupt Startup ScaleUP που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα