Απαθανατίστε μοναδικές στιγμές με μία mirrorless

Ψάχνετε επαγγελματικές δυνατότητες σε ένα ελαφρύ σώμα; Αφήστε τα κινητά στην άκρη!  

Mία ευχάριστη εξέλιξη στην ιστορία της φωτογραφίας και του βίντεο είναι η εμφάνιση των mirrorless μηχανών. Σε σχέση με μία DSLR κάμερα αυτό που τις κάνει διαφορετικές και μοναδικές, είναι το μικρό βάρος και μέγεθός τους, αλλά και η καλύτερη ταχύτητα εστίασης που έχουν. Ωστόσο, η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι οι mirrorless δεν έχουν καθρέφτη, έτσι η προεπισκόπηση του υλικού που

τραβάτε είναι αυτό που βλέπει ο αισθητήρας, ενώ η ταχύτητα των συνεχόμενων λήψεων είναι ένα αρκετά σημαντικό εργαλείο για να βρείτε αυτή που θέλετε.

Panasonic Lumix GH5S

Ο ψηφιακός αισθητήρας Live Mos της μηχανής προσφέρει 10,28 ενεργά megapixel, με το εύρος φωτοευαισθησίας (ISO) να είναι 200-51.200. Διαθέτει τεχνολογία Dual Native ISO, που ανεβάζει το επίπεδο εγγραφής βίντεο και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ/60 καρέ ανά δευτερόλεπτο έχει ακόμα πιο μεγάλη ακρίβεια. Παράλληλα, η λειτουργία πολλαπλών αναλογιών διαστάσεων (4:3, 3:2, 16:9, 17:9) εξασφαλίζει ένα ιδανικό εστιακό μήκος. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο λήψης σάς επιτρέπει να ξεπεράσετε τα 30 λεπτά σε όλες τις ρυθμίσεις εγγραφής. Η έξοδος Line σάς δίνει την επιλογή σύνδεσης εξωτερικών συσκευών ήχου. Τέλος, σημειώνεται ότι έχει υποδοχή για 2 κάρτες SD, ενώ μπορεί να συνδεθεί με WiFi και Bluetooth σε υπολογιστή και smartphone.

Nikon Z30

Με ανάλυση 4Κ UHD (30 καρέ ανά δευτερόλεπτο) η φωτογραφική τραβάει για 125 λεπτά, χωρίς διακοπή και για μεγάλες λήψεις. Χάρη στον μεγάλο αισθητήρα CMOS 20,9MP με φορμά DX μπορεί να συλλάβει περισσότερο φως από ένα smartphone. Επιπλέον, έχει πτυσσόμενη οθόνη αφής 3 ιντσών που σας επιτρέπει να βλέπετε την ώρα που τραβάτε. Στις ρυθμίσεις διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα Picture Control με 20 επιλογές φίλτρων. Μπορεί να συνδεθεί μέσω WiFi, Bluetooth αλλά και την εφαρμογή της Nikon, τη SnapBridge, ώστε να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Με το καλώδιο Type-C που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία μπορείτε να συνδέσετε τη μηχανή στον υπολογιστή σας, για να κάνετε live streaming, αφού εγκαταστήσετε το δωρεάν λογισμικό Nikon Webcam Utility.

Sony ZV-E10

Με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K UHD και ρύθμιση αυτόματης εστίασης με Real-time Eye AF, η φωτογραφική είναι σχεδιασμένη για vlogging. Έχει αισθητήρα Exmore CMOS, τύπου APS-C (23,5×15,6mm), 24,2MP, ενσωματωμένο φλας και κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών με ανεμοθώρακα. Η μπαταρία έχει μεγάλη διάρκεια και προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να τραβάει βίντεο έως και 125 λεπτά συνεχόμενα ή λήψη 440 στατικών εικόνων. Επιπλέον, μπορείτε να προβάλλετε το υλικό σας σε smartphone και να το επεξεργάζεστε, μέσω της εφαρμογής Movie Edit add-on. Είναι ευέλικτη στη συνδεσιμότητα, μέσω Bluetooth, ενώ με τη χρήση καλωδίου Τype-C μπορείτε να τη συνδέσετε στον υπολογιστή ή σε ένα smartphone, Sony Xperia, για να κάνετε live streaming με καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Canon EOS M200

Με την Canon EOS M200 έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε βίντεο σε ανάλυση 4Κ (24/25fps), Full HD (60fps) αλλά και πλάνα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση HD. Διαθέτει αισθητήρα APS-C CMOS με ενεργά 24,1MP, ενώ χάρη στο μεγάλο εύρος φωτοευαισθησίας (150) 100-25.600, οι φωτογραφίες σας θα είναι πιο καθαρές, χωρίς θαμπάδα και θόρυβο. Η LCD (TFT) οθόνη αφής 3 ιντσών ανοίγει κατά 180ο, για να έχετε τον έλεγχο μέχρι και στις selfie σας. Επιπλέον, η mirrorless μπορεί να συνδεθεί με WiFi και Bluetooth, ώστε να μεταφέρονται αυτόματα οι φωτογραφίες και τα βίντεο στις έξυπνες συσκευές σας και να ελέγχετε την κάμερά σας από απόσταση.

Fujifilm X-H2

Η mirrorless κάμερα μπορεί να καταγράψει βίντεο 8Κ/30P για περίπου 160 λεπτά, διότι χρησιμοποιεί την ίδια δομή απαγωγής θερμότητας με την X-H25. Είναι εξοπλισμένη με 40,2MP αισθητήρα (23,5×15,6mm) με φορμά APS-C και διαθέτει αυτόματη και χειροκίνητη εστίαση. Παράλληλα, το εύρος φωτοευαισθησίας (ISO) κυμαίνεται από 125 έως 12.800, ώστε να έχετε πιο καθαρές φωτογραφίες, χωρίς θαμπάδα και θόρυβο. Διαθέτει 19 φίλτρα προσομοιώσεων φιλμ, τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε σε όλες τις λήψεις. Επίσης, το in-body σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων προσφέρει έως και 7 στάσεις αντιστάθμισης. Η μηχανή διαθέτει δύο υποδοχές κάρτας, οι οποίες προορίζονται για κάρτες CFexpress Type-B και UHS-ΙΙ SD. Τέλος, έχει έξοδο HDMI, θύρα USB, αλλά και LCD οθόνη αφής 3 ιντσών.

Nikon Z fc

Με το ψηφιακό σκόπευτρο και την αναδιπλούμενη οθόνη 3 ιντσών, μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα το κάδρο σας κατά τη διάρκεια της λήψης. Χάρη στον 20,9MP αισθητήρα CMOS (23,5×15,7mm), με φορμά DX μπορεί να αποτυπωθεί περισσότερο φως ακόμα και σε πιο σκοτεινούς χώρους. Η ευαισθησία ISO κυμαίνεται από 100 μέχρι 51.200. Επιπλέον, διαθέτει  σύστημα Picture Control με 20 επιλογές φίλτρων, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στο υλικό σας και κατά τη διάρκεια των λήψεων. Έχει τη δυνατότητα να τραβήξει βίντεο σε ανάλυση 4Κ UHD/30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Full HD  μέχρι 120fps αλλά και τη δυνατότητα λήψης πλάνων βίντεο σε αργή κίνηση σε Full HD. Τέλος, συνδέεται με USB, έχει υποδοχή Type-C και για μικρόφωνο, καθώς και έξοδο HDMI.

Canon EOS R6

Με την Canon EOS R6 μπορείτε να τραβήξετε βίντεο σε ποιότητα 4Κ έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και Full HD στα 120fps, με τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF. Διαθέτει αισθητήρα CMOS full frame με ανάλυση 20,1MP, αυξάνοντας την ποιότητα της εικόνας ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Έχει αθόρυβη λήψη στα 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο και αθόρυβο κλείστρο στα 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η αυτόματη εστίαση τής επιτρέπει να αναγνωρίζει κινούμενα θέματα, όμως, υπάρχει και η επιλογή της χειροκίνητης εστίασης από τον φακό. Επιπλέον, το εύρος ευαισθησίας ISO φτάνει έως 102.400. Έχει οθόνη αφής, τύπου Clear View LCD II 3 ιντσών, η οποία περιστρέφεται έως 170ο. Η μηχανή μπορεί να κάνει ταυτόχρονη εγγραφή με συνδυασμούς RAW + JPEG ή RAW + HEIF. Σημειώνεται ότι μπορεί να συνδεθεί μέσω WiFi και Bluetooth σε smartphone, ενώ διαθέτει έξοδο micro HDMI, είσοδο εξωτερικού μικροφώνου, υποδοχή ακουστικών αλλά και υποδοχή, τύπου E3.

Nikon Z50

Ο αισθητήρας CMOS (23,5×15,7mm) 20,9MP, με φορμά DX επιτρέπει την εγγραφή βίντεο σε 4Κ/UHD ανάλυση στα 30p και πλάνα αργής κίνησης σε Full HD. Μπορείτε να έχετε φωτεινές λήψεις ακόμα και σε σκοτεινό περιβάλλον, ρυθμίζοντας την ευαισθησία ISO από 100 έως 51.200 χειροκίνητα. Συνδέεται μέσω WiFi και Bluetooth σε οποιαδήποτε συσκευή, ενώ με την εφαρμογή SnapBridge μπορείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο απομακρυσμένα. Η πτυσσόμενη οθόνη LCD 3,2 ιντσών βοηθάει να βλέπετε το υλικό σας, καθώς μπορεί να γυρίσει έως και 170ο. Η μηχανή δέχεται ως μέσα αποθήκευσης αρχείων κάρτες SD, SDHC και SDXC. Επιπλέον, για να αναβαθμίσετε την εμπειρία σας, μπορείτε να συνδέσετε διάφορα εξαρτήματα της Nikon, τα οποία πωλούνται ξεχωριστά.

Panasonic Lumix DC-GX800

Η mirrorless προσφέρει καθαρές λήψεις, συνδυάζοντας την ανάλυση της εικόνας που φτάνει τα 4Κ αλλά και τη δυνατότητα να τραβάει βίντεο στην ίδια ποιότητα στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτει τις λειτουργίες καλλωπισμού και την αυτόματη εστίαση 49 σημείων, ενώ έχει αυτόματη εστίαση χαμηλού φωτισμού και post focus, ώστε να εστιάζετε όπου θέλετε. Η εμπειρία του βίντεο μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα, χρησιμοποιώντας το Creativity Control στις ρυθμίσεις της κάμερας, επιλέγοντας ανάμεσα σε 18 διαφορετικά εφέ. Η πτυσσόμενη οθόνη αφής LCD 3’’ έχει κλίση μέχρι και 180ο, ώστε να βγάλετε την τέλεια selfie σε συνδυασμό με τη λειτουργία Panorama Selfie. Μέσω της σύνδεσης WiFi έχετε την επιλογή να προβάλετε τις λήψεις σας σε έξυπνες συσκευές και να τις αναρτήσετε στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, μπορείτε να συνδέσετε τη φωτογραφική ασύρματα με τον εκτυπωτή σας, καθώς και να χρησιμοποιήσετε τη θύρα USB και την υποδοχή HDMI.

Keywords
Τυχαία Θέματα