Αντιδράσεις στη συνεγκατάσταση

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου -πλην της Χρυσής Αυγής- έστειλαν τα σωματεία εργαζομένων σε WIND και Vodafone.


Με την εν λόγω επιστολή ζητούν συνάντηση, καθώς αντιδρούν στον ενδεχόμενο συνεπένδυσης των δύο τηλεπικοινωνιακών εταιριών σε νέες

υποδομές, αφού, όπως λένε, αυτό κινδυνεύει να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.


«Τα Σωματεία μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με το λεγόμενο network sharing (κοινή χρήση και ανάπτυξη δικτύων), τη συμφωνία για το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των εταιριών Vodafone και Wind. Ο τρόπος που αυτό το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο εταιριών μαζί σας, θεωρούμε ότι μάλλον συσκοτίζει την πραγματικότητα παρά βοηθάει στο σχηματισμό συγκεκριμένης και ακριβούς εικόνας» αναφέρουν τα συνδικάτα.


«Ιδιαίτερα, όχι μόνο είναι εντελώς ασαφή ή και ανυπόστατα τα όσα ακούγονται ή διαρρέονται περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά ισχύει μάλλον το αντίθετο. Δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι και για τις θέσεις εργασίας, αλλά και για τους όρους εργασίας (συλλογικές συμβάσεις, αμοιβές, ωράρια, συνθήκες κ.λπ.), τα οποία οι εργαζόμενοι και τα επιχειρησιακά Σωματεία μας στις δύο εταιρίες έχουν με πολύ κόπο και αγώνα μέχρι σήμερα κατοχυρώσει. Κίνδυνοι απέναντι στους οποίους οι δύο εταιρίες δεν έχουν δώσει ουσιαστικές εγγυήσεις. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν δώσει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία για την αναγκαιότητα σύστασης νέας εταιρίας από τεχνική άποψη» σημειώνουν τα δύο σωματεία.


«Αυτές οι εκτιμήσεις και φόβοι μας βασίζονται, εκτός των άλλων, και στην πρότερη πορεία των διοικήσεων των δύο εταιριών. Οι οποίες, παρότι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας βρέθηκε για χρόνια στην αιχμή της κερδοφορίας, έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις προσωπικού, σε διαρκείς προσπάθειες υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» καταγγέλουν.


Όπως λένε «το λεγόμενο «sharing» αφορά ένα σύνολο σχεδόν 3.000 εργαζόμενων στις δύο εταιρίες» και «δεν προσφέρεται για «επικοινωνιακά» παιχνίδια».


Keywords
Τυχαία Θέματα