Το CCTV News στη Nova

Η Nova εμπλουτίζει το περιεχόμενο της με ένα ακόμη 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι, το CCTV News, το κρατικό αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Το CCTV News, το κρατικό αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα δίνει σε όλους τους συνδρομητές της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα, μία σφαιρική εικόνα της επικαιρότητας που αφορά την Κίνα, αλλά

και ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από συνεχή ροή ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων. Το νέο κανάλι (θέση 805 στον Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος της Nova) προβάλλει επίσης την πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα της Κίνας και γενικότερα της Ασίας.


Κορυφαία στελέχη του κινεζικού ειδησεογραφικού δικτύου CCTV βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Nova στην Αθήνα, για την επίσημη παρουσίαση για του νέου καναλιού. Μιλώντας εκ μέρους της Nova, ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet μίλησε για τη στήριξη που προσφέρει η Κίνα στην Ελλάδα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και για τη σημαντική ιστορική πορεία που έχουν, από αρχαιοτάτων χρόνων, τα δύο έθνη. «Ως Nova, θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό μας το πιο πλουραλιστικό μπουκέτο ειδησεογραφικών καναλιών», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.


Για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες που η τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova άρχισε να εισαγάγει από το 2000 στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, μίλησε η κα. Κατερίνα Κασκανιώτη, Γενική Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας. «Μπορεί χιλιάδες χιλιόμετρα απόστασης να χωρίζουν Κίνα και Ελλάδα, όμως οι δύο λαοί και οι κυβερνήσεις τους είναι δεμένοι μεταξύ τους και ελπίζουμε ότι η ένταξη του CCTV News στη Nova, θα αποτελέσει ένα ακόμη μέσο για τους δύο λαούς να έρθουν ακόμη πιο κοντά», ανέφερε η κα. Κασκανιώτη.


Το δίκτυο CCTV ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1958 και σήμερα διαθέτει 42 τηλεοπτικά κανάλια, με παρουσία σε 164 χώρες παγκοσμίως. Ο κ. Hu En, Αντιπρόεδρος του δικτύου CCTV, τόνισε ότι «η συνεργασία μας με τη Nova αποδεικνύει ότι οι πολιτισμικές ομοιότητες Ελλάδας και Κίνας έχουν την ικανότητα να διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση και συνεργασία».


Στην επίσημη παρουσίαση του CCTV News, παρέστησε η κα. Zhao Liying, Eπιτετραμμένη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Nova αποτελεί τη μεγαλύτερη DTH πλατφόρμα στην Ελλάδα, με σημαντική επιρροή στην χώρα και η Κίνα έχει αξιολογήσει ως σημαντική την επικοινωνία και συνεργασία με τα ελληνικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της Nova».


Με την προσθήκη του CCTV News στην Nova, δίπλα από τα κανάλια Euronews, CNN International, BBC World, Deutche Welle, France 24, Russia Today, Al Jazeera και Arirang, ενδυναμώνεται σημαντικά ο αριθμός των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών της τηλεοπτικής πλατφόρμας.


Keywords
Τυχαία Θέματα