Ανθεκτικές στην κρίση οι εισηγμένες

Αντοχές στην κρίση επιδεικνύουν οι εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑ του κλάδου Τεχνολογίας για το 9μηνο του 2013, σύμφωνα με την Beta Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.


Την κατάλληλη “συνταγή”, προκειμένου να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους έναντι της κρίσης, συνεχίζουν να αναζητούν οι εισηγμένες εταιρείες των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεάμηνου 2013 να δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά στην εξεύρεσή της.


Οι εισηγμένες εταιρείες του κλάδου των ΤΠΕ

φαίνεται ότι κατάφεραν το εξεταζόμενο διάστημα να αποφύγουν τα χειρότερα, με τα οικονομικά τους αποτελέσματα να είναι ενδεικτικά του ότι το 2013 παραμένει –για πολλές εταιρείες του κλάδου- μεταβατική χρονιά σε επίπεδο ισολογισμών.


Συνολικά, ο κλάδος “είδε” το εννεάμηνο του 2013 κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 3,8% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις να κατέρχονται σε 6,222 δις.ευρώ έναντι 6,466 δις.ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.


Σε επίπεδο κερδοφορίας μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της Beta Χρηματιστηριακή, οι εισηγμένες του κλάδου πέτυχαν βελτίωση των επιδόσεών όπως κατά 5,2% σε σχέση με πέρσι.


Συνολικά, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας των εισηγμένων του κλάδου ανήλθαν το εξεταζόμενο διάστημα σε 446.552 εκατ.ευρώ από 424.631 εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.


Στο μεταξύ, τα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του κλάδου επίσης υπέστησαν πιέσεις και περιορίστηκαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013 κατά 6% έναντι του εννεαμήνου του 2012, διαμορφούμενα φέτος σε 1,466 δις.ευρώ έναντι 1,599 δις.ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.


Να σημειωθεί ότι στους επιμέρους κλάδους της αγοράς των ΤΠΕ η Beta Χρηματιστηριακή περιλαμβάνει τους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, των Ειδών-Λύσεων Πληροφορικής, του Εξοπλισμού Τηλεπικοινωνιών, καθώς και εταιρείες της αγοράς που ανήκουν στον τομέα Συμμετοχών & Παροχής Συμβουλών, του Λιανικού Εμπορίου, και τα Τυχερά Παιχνίδια.


Για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.


Keywords
Τυχαία Θέματα