Το WPP συγχωνεύει τα agencies BCW και Hill & Knowlton

Ο όμιλος WPP συγχωνεύει τα παγκόσμια δίκτυα PR, BCW και Hill & Knowlton, σχηματίζοντας μία ενιαία οντότητα με όνομα Burson. Το νέο brand name έχει σκοπό «να τιμήσει τον αποβιώσαντα Harold Burson», μια πρωτοπόρα και ιδρυτική προσωπικότητα στις σύγχρονες δημόσιες σχέσεις και τη στρατηγική επικοινωνία, ο οποίος ίδρυσε την περίφημη Burson Marsteller, που συγχωνεύτηκε αργότερα με την Cohn & Wolfe δημιουργώντας την BCW.

Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί

έως την 1η Ιουλίου 2024 με τη νέα οντότητα να αποκαλύπτεται αργότερα μέσα στο έτος, αναφέρει ο όμιλος. Το WPP όρισε τον Corey duBrowa, Global Chief του BCW, ως τον Global CEO του ενοποιημένου agency και όρισε τη νυν Global Chairman και της Hill & Knowlton, Anna Maria DeSalva, ως Chairman.

Ο όμιλος ανέφερε ότι οι DuBrowa και DeSalva θα επιβλέπουν από κοινού τη στρατηγική του agency, το client service, το employee experience και το culture, ενώ η ανάληψη καθηκόντων από περισσότερα στελέχη θα ανακοινωθεί μέσα στη χρονιά. «Το νέο agency θα αποτελέσει πρότυπο για μια πιο σύγχρονη, στρατηγική, tech-driven, πλήρης παροχή επικοινωνίας στον κλάδο», σημείωσε ο Mark Read, CEO WPP.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα