Αύξηση στα συνδρομητικά προγράμματα του Netflix

Στην αύξηση των συνδρομητικών πακέτων προχωρά το Netflix, συμπεριλαμβανομένων όσων υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Ωστόσο, η πλατφόρμα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να «αποσύρει» την Basic συνδρομή. Το φθηνότερο ad-free πακέτο για νέους συνδρομητές μετατοπίστηκε από 11,99 δολάρια/ μήνα σε 15,49 δολάρια/ μήνα – μια αύξηση της τάξης του 29% που είναι πιθανό να οδηγήσει πολλούς χρήστες προς τη φθηνότερη κατηγορία συνδρομής με διαφημίσεις 6,99 δολάρια/ μήνα.

«Η κορυφαία μας προτεραιότητα

για τις διαφημίσεις είναι η κλίμακα», δήλωσε ο co-CEO, Greg Peters. Για το ημερολογιακό έτος 2023 δε, οι παγκόσμιες paid streaming συνδρομές αυξήθηκαν κατά 12,8% σε 260,28 εκατ., ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12,5% σε 8,833 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται πως το πρώτο εξάμηνο του 2024, το Basic ad-free πακέτο θα αποσυρθεί σε αρκετές αγορές. Προτεραιότητα για την εταιρεία θα είναι το λανσάρισμα περισσότερων διαφημιστικών προϊόντων και η ανάπτυξη τεχνικών advertising features – targeting, βελτιωμένο ad relevance και δυνατότητες μέτρησης.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για να κατακτήσουμε μέρος της διαφημιστικής δαπάνης που μετατοπίζεται από το linear στο streaming», δήλωσε ο Peters.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα