Θετικά τα πρώτα δείγματα για το νέο concept Public + home

Οι επενδύσεις του Public Group αναμένεται να φτάσουν τα 20 εκατ. ευρώ το 2023, ενώ αντίστοιχο ποσό προϋπολογίζεται και για το 2024, καθώς η εταιρεία προβλέπει ότι την ίδια χρονιά θα επιστρέψει στην καθαρή κερδοφορία. Αναλυτικότερα, τα 5 εκατ. των νέων επενδύσεων θα κατευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων, άλλα 5 σε υποδομές IT και 10 στο οικοσύστημα του ομίλου, με τα μισά εξ αυτών να προορίζονται για νέες εξαγορές

στον τομέα της τεχνολογίας (τεχνητή νοημοσύνη).

Ο Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Public Group παρουσίασε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2022. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Public Group για το 2022 σημείωσε αύξηση 10%, στα 481 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 436 εκατ. ευρώ του 2021, ενώ όπως τόνισε, αναμένεται να υπερβεί τα 500 εκατ. ευρώ το 2023.

Συνδυαστικά με τα οικονομικά αποτελέσματα και τον ψηφιακό προσανατολισμό της στρατηγικής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Public Group, σημείωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη στρατηγική μας, έχοντας στο επίκεντρο την ηγετική μας θέση στο οmni-retail. Η θετική εικόνα των οικονομικών μας επιδόσεων το 2022 συνεχίζεται και το 2023. Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ξεπεράσουμε τα 15 εκατ. ευρώ σε λειτουργικό EBITDA το 2023».

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θετική είναι η ανταπόκριση του κοινού στο εγχείρημα της ενοποίησης των Public και Media Markt και το λανσάρισμα του νέου concept Public + home. Αναγνώρισε ότι το concept της Media Markt δεν ταίριαξε στην ελληνική αγορά. Με τη σειρά του ο Κώστας Στράτης, VP Retail & Commercial, Public Group σημείωσε ότι εξίσου επιτυχημένη ήταν και η ενσωμάτωση του mediamarkt.gr με αύξηση του conversion rate. Ανακοίνωσε δε, ότι σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πόρτες του το μεγαλύτερο outlet των Public (1.750 τ.μ.) στον Ρέντη, ενώ το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί και νέο πρόγραμμα πιστότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα