«Αποδομώντας» το Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών

Καμπάνιες οι οποίες απέσπασαν σημαντικά βραβεία στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον με τη δημιουργικότητα, τα μηνύματα και την εκτέλεσή τους βρέθηκαν στο επίκεντρο του webinar «Cannes Deconstructed» που διοργάνωσε η ΕΔΕΕ, χθες Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου.

Τις τάσεις που αναδείχθηκαν συζήτησε η Αλέκα Παπαδία, Executive Creative Director του McCann Worldgroup, χαρακτηρίζοντας «αγέραστο»

τον θεσμό, ο οποίος συμπλήρωσε τα 70 του χρόνια. Μίλησε για το brand building το οποίο επικαιροποιείται, συνδυάζοντας, όχι μόνο την επίτευξη πωλήσεων, αλλά και το «χτίσιμο» της φήμης της μάρκας, ενώ σημείωσε ότι πλέον οι καμπάνιες είναι δημιουργημένες ώστε να τραβούν την προσοχή του κοινού με νέα δημιουργικά μέσα και «συναντώντας» το σε νέα μέρη. Αναφέρθηκε στην community-first δημιουργικότητα, ως major τάση, υπογραμμίζοντας ότι τα brands θα πρέπει πλέον να ομιλούν με -και όχι για- το κοινό τους, καθιστώντας το μέρος των καμπανιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο AI, το οποίο έχει ταράξει τα νερά του κλάδου, εκφράζοντας ξανά την ανάγκη για ένα νομικό πλαίσιο ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση τόσο μεταξύ δημιουργών, όσο και διαφημιζομένων. Εστίασε δε στο purpose, το οποίο, για να έχει το επιθυμητό impact, θα πρέπει να συνοδεύεται από λύσεις και προτάσεις, στην παρουσία influencers στις καμπάνιες και στους virtual influencers, στις low budget καμπάνιες, καθώς και στην ανάγκη για καμπάνιες οι οποίες βασίζονται σε ιδέες μεγαλύτερες από τα brands που τις εισάγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα