Στην Beetroot το φετινό «Μέγα ΕΒΓΕ»

Η Άμστελ απέσπασε το, 1ο στην ιστορία του θεσμού, «ΕΒΓΕ Πελάτη».

Eν μέσω κορωνοϊού και με καθυστέρηση ενός μήνα, πραγματοποιήθηκε φέτος η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των 19ων Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης. Για πρώτη φορά, η ανακοίνωση έγινε μέσω live online ΥouΤube event, και όχι μέσω της καθιερωμένης τελετής απονομής. Το online event συντόνισε η stand-up comedian Ήρα Κατσούδα

και παρακολούθησε ένα κοινό μεγαλύτερο των 1.000 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, συνδέθηκαν και συνομίλησαν με την παρουσιάστρια 20 από τους νικητές, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας.

Οι βραβευμένες συμμετοχές επελέγησαν βάσει της δημιουργικής τους πρωτοτυπίας, της επίτευξης του στόχου επικοινωνίας τους και της σχεδιαστικής και τυπογραφικής τους αρτιότητας από τρεις κριτικές επιτροπές 19 επαγγελματιών του χώρου του design. Nικητής του τίτλου Μέγα ΕΒΓΕ (γραφείο της χρονιάς) αναδείχθηκε το Beetroot Design Group, για έβδομη φορά στην ιστορία του. Συνολικά, το θεσσαλoνικιώτικο γραφείο κατέκτησε 6 ΕΒΓΕ και 7 επαίνους.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το G Design Studio με 4 ΕΒΓΕ και 7 επαίνους, συν το ειδικό βραβείο Αριστείο Τυπογραφίας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Παπάζογλου με 5 ΕΒΓΕ και 3 επαίνους, ο πρώτος σχεδιαστής στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε δύο Χρυσά στην ίδια διοργάνωση.

Τέλος, μετά από πρόταση της Κριτικής Επιτροπής θεσπίστηκε ΕΒΓΕ Πελάτη, ώστε να τιμάται κάθε χρόνο ο πελάτης εκείνος που, αποδεδειγμένα μέσα από τη συνεργασία του με τους σχεδιαστές, συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος για το design στην Ελλάδα. Το βραβείο αυτό, για 1η φορά φέτος δόθηκε στην Άμστελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα