Πόσο επηρεάζει το pricing την εικόνα του brand;

Μεγαλύτερο ρόλο στην καταναλωτική αντίληψη για το brand παίζει η τιμή από ό,τι θεωρούν οι εταιρείες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Harvard Business Review. Σε αυτήν, καθηγητές marketing και ερευνητές από πανεπιστήμια σε Βαρκελώνη, Μόναχο και Μασαχουσέτη εξηγούν ότι η τιμή δεν μπορεί να είναι απλά το αποτέλεσμα υπολογισμών, αλλά αποτυπώνει τις προθέσεις της επιχείρησης.

Υποδεικνύουν

δε ότι το pricing θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της δουλειάς του τμήματος marketing, ειδικά σε μία περίοδο όπου η καθολική άνοδος των τιμών θέτει προκλήσεις σε επίπεδο επικοινωνίας.

Οι αναλυτές προχωρούν σε τρεις προτάσεις: 1. Οι τιμές αντικατοπτρίζουν αξίες: Κάποια brands έχουν μετατρέψει τις καλές, δίκαιες τιμές σε βασική τους αξία. Κάποιες φορές, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οριστεί μια ελαφρώς υψηλότερη τιμή, εάν στη συνέχεια της αλληλεπίδρασης δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. 2. Εξηγήστε την τιμή: Αναλύστε τα κόστη ή εξηγήστε τη λογική πίσω από την τελική τιμή, με διαφάνεια όσον αφορά τα εσωτερικά κόστη, δίνοντας «ανθρώπινο πρόσωπο» στο τελικό νούμερο. 3. Σπάστε τους κανόνες: Κάποιες φορές, η έμφαση στη δαπάνη, ή η προσέγγισή της με καινοτόμους τρόπους, μπορούν να οδηγήσουν σε νέες συγκρίσεις.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα