Η Lidl Ελλάς συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το «Plastic Free Greece»

Η Lidl Ελλάς συνεχίζει για τέταρτη χρονιά το έργο της καμπάνιας «Plastic Free Greece» σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάτω από την εθνική καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης».

Το καλοκαίρι το 2022 εκπρόσωποι της Lidl Ελλάς, μαζί με συνεργάτες της και εθελοντές του Ιδρύματος, ένωσαν τις δυνάμεις

τους για την προστασία των ελληνικών ακτών και θαλασσών από τα πλαστικά μίας χρήσης και επισκέφθηκαν το Ηράκλειο, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σαντορίνη, τη Σύρο, τη λίμνη Κερκίνη και τη Λήμνο. Το ταξίδι συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2023 με στόχο επτά προορισμοί να γίνουν plastic free. Φέτος, για πρώτη χρονιά, οι εκστρατείες καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η ομάδα του προγράμματος, αποτελούμενη από στελέχη και εθελοντές των δύο συνεργαζόμενων φορέων, θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, τη Xίο, το Σούνιο και τους Δελφούς. Ως βασικό εργαλείο ενημέρωσης για την πρόληψη της ρύπανσης θα πραγματοποιηθούν σε κάθε προορισμό παράκτιοι ή/και υποβρύχιοι καθαρισμοί, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπαιδευτικές δράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Lidl Ελλάς, Plastic Free Greece,Lidl ellas, Plastic Free Greece