Η Google συμβάλλει στην προστασία της ακεραιότητας των ευρωεκλογών

Τις πρωτοβουλίες της για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης ενόψει των ευρωεκλογών και άλλων εκλογικών αναμετρήσεων, παρουσίασε η Google, μεταξύ των οποίων η ίδρυση του Elections24Check για τη διασταύρωση και παροχή πληροφοριών προς όλους τους ψηφοφόρους.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Fighting Misinformation Online στις Βρυξέλλες

με κύριο θέμα τις ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων, προχώρησε σε μια χορηγία ύψους 1,5 εκατ. στο European Fact-Checking Standards Network (EFCSN) για τη δημιουργία του Elections24Check, ενός συνασπισμού 40+ ειδησεογραφικών και ελεγκτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και το ellinikahoaxes.gr, με κάλυψη σε όλη την Ευρώπη, που συνεργάζονται για τον έλεγχο των δεδομένων αναφορικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Στα μέλη του συνασπισμού παρέχεται πρόσβαση σε νέες λειτουργίες του Fact Check Explorer και εκπαίδευση σχετικά με το πώς να εξετάσουν το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα μιας εικόνας προκειμένου να καταλάβουν πότε καταχωρήθηκε για πρώτη φορά από τη Google και πώς χρησιμοποιήθηκε έκτοτε, καθώς και τεχνικές όπως prebunking και decontextualization.

Παράλληλα, το Google.org προσφέρει επιχορήγηση ενός εκατ. δολαρίων στο ThinkYoung για να χρηματοδοτηθούν hackathons νέων σε όλη την Ευρώπη, ενδυναμώνοντας νέους ψηφοφόρους να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση, εγκαινιάζεται το Google Trends Elections Hub για τις Ευρωεκλογές, ενώ ξεκινά και το ενημερωτικό δελτίο Google Trends Elections Newsletter με αναλύσεις των τάσεων αναζήτησης για κόμματα, υποψηφίους και πολιτικά ζητήματα σε ολόκληρη την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα