Προβλέψεις για έσοδα άνω των 71 δισ. δολαρίων για το Instagram

Γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές του αναμένεται να ανακάμψει το Instagram, από τις επιπτώσεις του App Tracking Transparency της Apple και την ευρύτερη αποδυνάμωση της αγοράς των ψηφιακών διαφημίσεων, με τα αναμενόμενα έσοδά του να φτάσουν τα 71 δισ. δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με το WARC Media. Η πλατφόρμα της Meta όχι μόνο παραμένει

σημαντική, αλλά καταφέρνει να αυξήσει και την επιρροή της.

Σχεδόν το ένα τρίτο (30,4%) των καταναλωτών χρησιμοποιούν το Instagram όταν αναζητούν επωνυμίες, σύμφωνα με την με το GWI. Ως εκ τούτου, οι retailers πρόκειται να επενδύσουν 9,1 δισ. δολάρια στην πλατφόρμα μόνο το 2024. Έκθεση του WARC προβλέπει τριμηνιαία διαφημιστικά έσοδα 17,7 δισ. δολαρίων το 4ο τρίμηνο του 2023, αυξημένα κατά 25,8% σε ετήσια βάση.

«Αξιοποιώντας τις καινοτομίες της τεχνητής νοημοσύνης στη στόχευση, για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του ATT και βελτιώνοντας το monetisation των Reels, είναι θέμα χρόνου το Instagram να ξεπεράσει το Facebook και να γίνει η μεγαλύτερη πλατφόρμα στον κόσμο στη βάση των διαφημιστικών εσόδων», εξηγεί ο Alex Brownsell, Head of Content της WARC Media.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα