PR Awards 2023: Δημιουργικότητα και ποιοτικά projects στη γιορτή του PR!

Καμπάνιες και εταιρείες, οι οποίες ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε στον κλάδο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων ανέδειξαν τα PR Awards 2023, τα οποία διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Boussias Εvents. Οι εταιρείες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες, στο σύνολο της αξιολόγησης, βραβεύθηκαν την Τετάρτη 22 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής στο Athens Marriott Hotel, με παρουσιαστή τον Πέτρο Κουμπλή. Η βραδιά αποτέλεσε γιορτή για

τον κλάδο, δίνοντας την ευκαιρία σε σημαντικά στελέχη να συναντηθούν και να επιβραβευθούν για τις επιτυχίες τους.

Οι μεγάλες διακρίσεις της βραδιάς
Τις κορυφαίες διακρίσεις της βραδιάς κατέκτησαν οι ακόλουθες εταιρείες και agencies: Publicis Groupe/MSL, «Best PR Agency of the Year» και Lidl Ελλάς «In-house PR Team of the Year». «Best Campaign of the Year» αναδείχθηκαν, με ισοψηφία, η καμπάνια της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe με τίτλο «Δυνατή. Μια αληθινή ιστορία για την τεχνολογία και τον άνθρωπο» με πρωταγωνίστρια τη μικρή Κωνσταντίνα και το Ladd//roller, καθώς και η καμπάνια «Gaming TVs & Monitor» της Samsung.

Τα Platinum βραβεία
Επιπλέον, απονεμήθηκαν και τρία Platinum βραβεία τα οποία κατέκτησαν οι Gravity The Newtons για το The Ellinikon Opening Event, Αία Relate για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης: Μία πρωτοβουλία ευθύνης από το Dettol. Εκπαιδεύουμε σήμερα για ένα καλύτερο και πιο υγιές αύριο!» και Lidl Ελλάς για το Lidl UP: Learn & Work | Virtual Event.

Μπέττυ Τσακαρέστου, Jury President PR Awards 2023

«Θετικό αποτύπωμα σε κοινωνία και αγορά»
Σημαντική για την αξία του θεσμού ήταν η συμβολή της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής Μπέττυς Τσακαρέστου, του Συντονιστή της Επιτροπής Βασίλη Λώλα και των μελών που τη συνθέτουν.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε δήλωσε: «Είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλές από τις δουλειές που είδαμε είχαν την ανοικτή πρόθεση να ηγηθούν και στον τομέα της εταιρικής επικοινωνίας, αλλά και στο κομμάτι σκοπών, όπως η βιωσιμότητα, η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η καινοτομία. Ένα πολύ ωραίο μείγμα το οποίο μας δειχνει προς τα πού κινούμαστε από σήμερα και στο μέλλον. Σας ευχόμαστε να συνεχίζετε πάντοτε με ωραία έργα και προτάσεις με τις οποίες θα δίνετε το θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, την αγορά, το περιβάλλον και, ταυτοχρόνως, ένα αισιόδοξο μήνυμα για το πώς μπορούμε να κάνουμε τη θετική αλλαγή στην κοινωνία».

Βασίλης Λώλας, Συντονιστής της Κριτικής Επιιτροπής

«Oι υποψηφιότητες διπλασιάστηκαν»
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Συντονιστής της Επιτροπής και Founder της In-Touch Communications, Βασίλης Λώλας. Ο ίδιος σημείωσε: «Οι εταιρείες που συμμετείχαν στον θεσμό αυξήθηκαν κατά 70% σε σχέση με πέρυσι. Είδα προγράμματα από εταιρείες οι οποίες πρώτη φορά συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ενώ οι υποψηφιότητες διπλασιάστηκαν. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν τη δυναμική του θεσμού, την επιθυμία όλων να υπάρχει ένας τέτοιος θεσμός μέσα από τον οποίο γνωρίζουμε και επιβραβεύουμε προγράμματα. Επίσης, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και στα μέλη της Επιτροπής για τον προσωπικό χρόνο που αφιέρωσαν στην αξιολόγηση. Η Επιτροπή είχε επτά νέα μέλη και θα ήθελα να προτρέψω και άλλους συναδέλφους να συμμετάσχουν, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τον θεσμό».

Δυνατά projects με προτεραιότητα στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα, τον άνθρωπο, αλλά και την τεχνολογία παρουσίασαν οι νικητές των κορυφαίων of the Year βραβείων των PR Awards, αποδεικνύοντας ότι η επικοινωνία μπορεί να υπερβεί το εκάστοτε εμπόδιο.

Κωνσταντίνα Λεβαντή, PR, CSR and Internal Communication Manager, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe

Best PR Campaign of the Year, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe
«Μια δική μας αληθινή ιστορία»
«Είμαστε πολύ περήφανοι που αποσπάσαμε μια από τις κορυφαίες διακρίσεις, αυτήν της “Best Campaign of the Year” για τη δική μας αληθινή ιστορία, που σκοπός ήταν να δείξει πως, όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, τότε μαζί με την τεχνολογία, μπορούν να κάνουν θαύματα ζωής. Πρόκειται για μια ιστορία που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη αποκλειστικά από δικούς μας ανθρώπους. Μια ιστορία με πρωταγωνίστρια τη μικρή Κωνσταντίνα από την ΕΛΕΠΑΠ, ένα κορίτσι με δύναμη ψυχής που αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης και “φώτισε” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το μεγάλο μας πρόγραμμα “Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια”. “Δυνατή”. Μια αληθινή ιστορία, που στο κέντρο της χτυπάει η καρδιά μας, η καρδιά της Κωτσόβολος».

Λίλιαν Δανού, PR Manager, Samsung Electronics Hellas

Best PR Campaign of the Year, Samsung gaming TVS & monitor
«Ο πήχης για την επιτυχία της συγκεκριμένης καμπάνιας είχε ανέβει ψηλά»
«Το βραβείο Best PR Campaign of the Year αποτελεί για εμάς στη Samsung Electronics Hellas μεγάλη χαρά και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη πως πρόκειται για μια κατηγορία, τα Gaming TV’s & Monitors, που απευθύνονται σε εξειδικευμένο και απαιτητικό κοινό, η χαρά μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ο πήχης για την επιτυχία της συγκεκριμένης καμπάνιας είχε ανέβει ψηλά. Με τη συνεισφορά των αρμόδιων τμημάτων της εταιρείας αλλά και με τη συμβολή των PR & Influence συνεργατών μας, καταφέραμε να προσεγγίσουμε το κοινό των gamers, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του, και να του μεταφέρουμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στον τομέα του gaming οι νέες τηλεοράσεις και τα monitors της Samsung. Ευχαριστούμε την επιτροπή των PR Awards που αναγνώρισε την επιτυχία της καμπάνιας μας».

Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικής Υπευθυνότητας, Lidl Ελλάς

In-House PR Team of the Year, Lidl Ελλάς
«Η Lidl Ελλάς καινοτομεί, ξεπερνά προκλήσεις, εξελίσσεται»
«Η βράβευσή μας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ως In-House PR Team of the Year, έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά ότι προτεραιότητά της Lidl Ελλάς παραμένει να καινοτομεί, να ξεπερνά προκλήσεις και να εξελίσσεται, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικής της καθημερινότητας. Επιπλέον, έρχεται να επιβραβεύσει την προσπάθεια όλων όσων εργάζονται καθημερινά με στόχο να προσφέρουν πρόσθετη αξία στην εταιρική εικόνα και επικοινωνία της Lidl Ελλάς: τους ανθρώπους μας, οι οποίοι, μέσα από διάφορες δράσεις και σε διάφορα κανάλια επικοινωνίας, κάνουν καθημερινά πράξη το όραμα και την αποστολή της εταιρείας».

Αλέξης Μυλωνάς, MSL Brand Lead, Publicis Groupe/ MSL

PR Agency of the Year, Publicis Groupe / MSL
«Η αναγνώριση έρχεται πρώτα από όλα από τους πελάτες μας»
«Η ανάδειξη της MSL σε PR Agency of the Year για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναμφίβολα μας κάνει υπερήφανους και αποτελεί επιβράβευση για όλη την ομάδα μας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι στα φετινά PR Awards υπήρξε μεγάλη αύξηση των συμμετοχών και του ανταγωνισμού. Η αναγνώριση φυσικά έρχεται πρώτα από όλα από τους πελάτες μας, την adidas, την Disney, την P&G και τη Samsung, που μας εμπιστεύτηκαν για την επικοινωνία τους και μας ενέπνευσαν με δημιουργικά projects. Ταυτόχρονα, οι 19 βραβεύσεις των καμπανιών μας, συμπεριλαμβανομένης της Best PR Campaign of the Year, επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του μοντέλου Power of One του Publicis Groupe, που μας επιτρέπει να δουλεύουμε αρμονικά με τα creative και media agencies του Ομίλου, αλλά και με εξαιρετικούς εξωτερικούς συνεργάτες, όπως η Savvy Partners και η The Magic Bus, ώστε να πετυχαίνουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τις ανάγκες επικοινωνίας των πελατών μας».

Με όχημα τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία και την τοποθέτηση του αποτυπώματός τους σε αυτήν, agencies και brands δημιούργησαν εμπνευσμένα έργα, αποτέλεσμα της εξαιρετικής λειτουργίας των ομάδων τους, αλλά και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Μυρτώ Γκόνου, Group Account Director, Brands’ Communication Dpt, Αία Relate

Platinum – Best in Communications Αία Relate
«Ιδέα με αξία και αποτύπωμα στην κοινωνία»
«Η επιβράβευση μιας ιδέας που γίνεται πράξη με πραγματική αξία και συγκεκριμένο αποτύπωμα στην κοινωνία είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση για την ομάδα της Αία Relate. Ιδιαίτερα, όταν αυτή η διάκριση είναι μια από τις κορυφαίες των PR Awards και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κριτική Επιτροπή για την αναγνώριση του συγκεκριμένου έργου. Η “Προστασία Πρώτης Τάξης” δεν είναι απλά ένα ακόμα project για εμάς. Είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία του Dettol που αναπτύξαμε με ένα κοινό σκοπό: να δημιουργήσουμε μία κοινωνία ασφαλή. Να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά για ένα καλύτερο σήμερα, αλλά και αύριο. Αυτή είναι η αποστολή μας και είμαστε περήφανοι που έχουμε πετύχει τον πρώτο μας στόχο με την εκπαίδευση 12.000 μαθητών και που, όλη αυτή η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά, επιβραβεύεται σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό του κλάδου, καθώς μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε όσους αγαπάμε».

Φανή Θεοφανίδου, Head of Digital,Radical Communications

Gold Winner
Radical Communications
«Προσανατολισμός μας η δημιουργία αξίας»
«Τα PR Awards είναι ένα σημαντικός θεσμός επιβράβευσης, ο οποίος τιμά την εργώδη προσπάθεια, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και την επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα. H βράβευση της εταιρείας μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας εξαιρετικά ταλαντούχων ανθρώπων και μιας άψογης συνεργασίας τόσο με την εταιρεία B.Σ Καρούλιας, όσο και του Stoli Group, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αφειδώλευτη εμπιστοσύνη. Η εταιρεία μας ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός world class concept, με επίκεντρο την οικολογική ενσυναίσθηση, την ανάδειξη ενός σύγχρονου και αειφόρου τρόπου παρασκευής του θρυλικού martini και την υιοθέτηση μιας zero waste κουλτούρας στη λειτουργία των bars. Το να δημιουργούμε πραγματική αξία για τα brands που αντιπροσωπεύουμε, είναι ο μοναδικός σταθερός προσανατολισμός σε μια εποχή ρευστή και αστάθμητη. Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες των PR Awards 2023».

Κίκο Αφεντάκη, Digital Performance Director (Acquisition), Novibet

Gold Winner
Novibet
«Αξιοποιούμε τις ψηφιακές πλατφόρμες των SoMe»
«Η αποτελεσματική χρήση των νέων τεχνολογιών και η προώθηση της καινοτομίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για εμάς στη Novibet. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν τη διάκριση, η οποία έρχεται ως αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειάς μας να αξιοποιούμε στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στην προκειμένη περίπτωση, σχεδιάσαμε μια αρχιτεκτονική περιεχομένου διαφημίσεων για το YouTube η οποία βασίστηκε στο μοντέλο ad-sequencing, με την ανάπτυξη ενός αφηγήματος που παρουσιάστηκε σταδιακά στο κοινό με τρόπο που ανταποκρινόταν στην online συμπεριφορά του κάθε θεατή. Έτσι, καταφέραμε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή προσληψιμότητα των σχετικών μηνυμάτων, πετυχαίνοντας θεαματική συμμετοχή του κοινού στη βασική μας ενέργεια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Κωνσταντίνα Χρυσανθακοπούλου, Head of Marketing, Digital & Content Strategy, Socialdoo

Silver Winner
Socialdoo
«Μοχλός δραστικής αλλαγής της δημόσιας αντίληψης»
«Η υποδειγματική συνεργασία μας με την ομάδα του Υπερταμείου ήταν μια πρόκληση που αναλάβαμε με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Είμαστε υπερήφανοι για τα μετρήσιμα, αλλά και ποιοτικά αποτελέσματα που πετύχαμε μαζί, για τα οποία, επιπλέον, πήραμε και αυτό το σημαντικό βραβείο. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δουλέψαμε εντατικά, με στόχο να χτίσουμε ευαισθητοποίηση και εμπιστοσύνη για το Υπερταμείο και το έργο του. Αναπτύξαμε ένα σχέδιο επικοινωνίας, απουσία paid media budget, που βασίστηκε στην τριπλή δύναμη των owned & earned media publicity και networking. Το ονομάσαμε “Αλλάζοντας την αντίληψη του κοινού ‘υπέρ’ του Υπερταμείου, στη νέα του εποχή 2022-2024” και το υλοποιήσαμε με στρατηγική σταθερών και εντατικών επικοινωνιακών βημάτων, οικοδομώντας το brand “Yπερταμείο” ως ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού, που τροφοδοτείται από τις επιδόσεις και τις αξίες της εταιρείας. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η επικοινωνία μέσω PR μπορεί να γίνει βασικός μοχλός δραστικής αλλαγής της δημόσιας αντίληψης, ακόμη και για δημόσιους και θεσμικούς οργανισμούς».

Keywords
γιορτη, εταιρική κοινωνική ευθύνη, athens, hotel, lidl, team, europe, tvs, samsung, gravity, opening, υγιές, president, βιωσιμότητα, δειχνει, νέα, csr, dixons, πήχης, hellas, adidas, disney, power, creative, media, magic, bus, group, account, συγκεκριμένο, project, head, εταιρεία, world, class, performance, acquisition, youtube, online, συμμετοχή, budget, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, www.youtube.com, αξια, Καλή Χρονιά, hellas power, αλλαγη ωρας 2012, αξιολογηση, γιορτη σημερα, η ζωη ειναι ωραια, κοινωνια, αποτελεσματα, υιοθετηση, δουλεια, θαυματα, κωτσοβολος, πλαισιο, προγραμμα, adidas, creative, lidl, youtube, αγαπη, αγορα, αυξηση, αια, απλα, αρχιτεκτονικη, βαθμολογιες, βιωσιμότητα, βραδια, γεγονος, γινει, γινεται, γλωσσα, δυναμη, δικη, δειχνει, ευκαιρια, υπαρχει, εκπαιδευση, ενεργεια, εργα, επικοινωνια, εποχη, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, εταιρεία, εταιρική κοινωνική ευθύνη, ευθυνη, τεχνολογια, ζωης, θετικο, εικονα, λειτουργια, μυλωνας, ομαδα, οραμα, οχημα, περιβαλλον, πηγη, πήχης, πλατφορμες, προγραμματα, συγκεκριμένο, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σχεδιο, τρια, υλοποιηση, φυσικα, φορα, χαρα, athens, account, group, budget, bus, dixons, class, csr, disney, δουλειες, europe, gravity, house, head, hellas, hotel, ιδιαιτερα, project, κομματι, καρδια, κωνσταντινα, media, magic, μια φορα, opening, power, president, team, τηλεορασεις, online, tvs, υγιές, world, ωραιο, performance
Τυχαία Θέματα