H Αccor παρουσιάζει τις κυρίαρχες τάσεις στον κλάδο meetings & events

Μια νέα έκθεση της Accor αποκάλυψε την ανάγκη εστίασης στην ισορροπία και στο «ανήκειν», καθώς ο κλάδος των συνεδρίων και εκδηλώσεων διεθνώς συνεχίζει να ανακάμπτει και να κινεί τη στρατηγική ανάπτυξη για το 2024 και εξής. Η έκθεση με τίτλο «Meeting Expectations: The Future of Meetings & Events» αναφέρεται στον μετασχηματισμό που έχει υποστεί ο τομέας των meetings & events τα τελευταία χρόνια και διερευνά τις αλλαγές που επηρεάζουν τον κλάδο.

Το 78% των ερωτηθέντων

είπε ότι οι δαπάνες των ίδιων ή των πελατών τους είχαν αυξηθεί από το 2022, με το 36% να δηλώνει ότι η αύξηση ξεπέρασε το 25%. Κοιτάζοντας το 2024, η ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί με το 80% των ερωτηθέντων να αναμένει αύξηση των δαπανών το 2024, και το 30% να λέει ότι θα αυξηθεί περισσότερο από 25%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Accor, προβλέπεται συνεχής ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη συνεδρίων και εκδηλώσεων το 2024. Τα τρία τέταρτα (78%) αναμένουν ότι ο αριθμός των μικρών και μεσαίων συνεδρίων (κάτω από 100 συμμετέχοντες) θα αυξηθεί το επόμενο έτος, ενώ αντίστοιχο ποσοστό αναμένει ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των συνεδρίων άνω των 100 συμμετεχόντων. Το 33% των meeting planners αναμένει πάνω από 40% περισσότερα έσοδα στις διά ζώσης συναντήσεις έναντι ψηφιακών.

Η έκθεση αποκαλύπτει 5 τάσεις που αναμένεται να διαμορφώσουν την ανάπτυξη του κλάδο: Πιο ήπια παραγωγικότητα, Προώθηση του ανήκειν, Σχεδιάζοντας εμπειρίες, Πράσινες συναντήσεις, Ανατρεπτική τεχνολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα