Data, insights, trends, repeat

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές εκθέσεις και έρευνες διεθνώς με εκτιμήσεις, προβλέψεις και τάσεις για το 2023, σε διάφορους τομείς του marketing, των media και της επικοινωνίας. Στο τρέχον τεύχος, όπως και στα επόμενα, φιλοξενούμε κάποιες από αυτές.

Μία είναι η έκθεση της Kantar, Media Trends and Predictions 2023, η οποία συγκεντρώνει προκλήσεις και ευκαιρίες για διαφημιζόμενους, agencies και ιδιοκτήτες media

παγκοσμίως, εστιάζοντας σε πέντε βασικές θεματικές: το μέλλον της θέασης, ο αντίκτυπος του πληθωρισμού, η εξέλιξη της χρήσης data, εξελίξεις στις τεχνολογίες media και ο δρόμος προς το net zero. Μεταξύ άλλων, θα διαβάσετε ότι το 64% των διαφημιζόμενων πιστεύει ότι η ποιότητα των data θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία τα επόμενα χρόνια, το 78% των μεγάλων εταιρειών σκοπεύει να ενδυναμώσει τις πλατφόρμες data που χρησιμοποιεί για την κατανόηση και το segmentation των καταναλωτών και το 82% των διαφημιζόμενων επιθυμεί μεγαλύτερο έλεγχο του media spend του.

Παράλληλα, στο τρέχον τεύχος αναλύουμε δύο νέους κανονισμούς που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ, τα Digital Markets Act και Digital Services Act. Στόχος τους να ρυθμίσουν τη δραστηριότητα των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Πολύ συνοπτικά, ο DMA εστιάζει στη δύναμη της αγοράς και τον ανταγωνισμό, ενώ ο DSA στο περιεχόμενο, τη διαφήμιση και το e-commerce. Ποιες αλλαγές φέρνουν στην πράξη, σε επίπεδο ψηφιακής διαφήμισης;

Τέλος, στην ετήσια έκθεση State of Marketing της Salesforce, αναφέρεται ότι η δουλειά των marketers παρέχει αυξανόμενη αξία παρά τις μακροοικονομικές και εργασιακές αντιξοότητες, ενώ τα στελέχη του κλάδου προσαρμόζονται στους νέους κανονισμούς απορρήτου, παρόλο που διαχειρίζονται περισσότερες πηγές δεδομένων από ποτέ. Επίσης, το 71% των ερωτώμενων marketers τονίζει ότι η ικανοποίηση των προσδοκιών των πελατών είναι δυσκολότερη τώρα από ό,τι ήταν το περασμένο έτος. Για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, οι marketers επικεντρώνονται στον πειραματισμό με νέες στρατηγικές και τακτικές marketing, καθώς και στη βελτίωση της χρήσης εργαλείων και τεχνολογιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα