Betting & Gaming Services: Στην ανάπτυξη «κάθεται η μπίλια» με αρωγό την επικοινωνία

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η αγορά των Betting & Gaming Services. Σύμφωνα με την «Gambling Global Market Report 2023» της The Business Research Company, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε από 449,04 δισ. το 2022, σε 702,45 δισ. το 2023, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 54,4%. Όσον αφορά στο online στοίχημα,

παρουσιάζεται και εκεί αυξημένη ανάπτυξη και δημοτικότητα των στοιχηματικών εταιρειών και των στοιχηματικών ιστοσελίδων συνολικά, όπως αναφέρει ο Θανάσης Χαρίσης, Head of Core Content & Tips, Better Collective Greece. «Ειδικότερα, αμέσως μετά την επιστροφή των αθλητικών γεγονότων μετά τον Covid-19, η στοιχηματική δραστηριότητα επέστρεψε σε πολύ υψηλά στάνταρ. Αποκορύφωμα ήταν το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Το μομέντουμ που δημιουργήθηκε τότε, συνεχίστηκε και επηρέασε και την περσινή χρονιά», σημειώνει, ενώ το επόμενο διάστημα στον τομέα του online στοιχήματος, αναμένει τα ειδικά στοιχήματα παικτών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ να γίνονται όλο και πιο διάσημα στο κοινό. «Γενικά, ο Έλληνας παίκτης στοιχήματος έχει στραφεί σε πιο εξειδικευμένες επιλογές. Το παιχνίδι έχει ξεφύγει από τις κλασικές αγορές και τα ειδικά αποτελούν τη νέα εποχή!», προσθέτει.

Κυρίαρχος ο ρόλος του TikTok
Ερωτώμενος για βασικό insight που κυριάρχησε στα social media, o Θοδωρής Κουνάδης, Senior Content & SM Executive, Stoiximan, τόνισε την τάση κατανάλωσης πρωτογενούς περιεχομένου και τον κυρίαρχο ρόλο του TikTok. «Για ακόμα μία χρονιά, ο κόσμος έδειξε την ξεκάθαρη τάση να καταναλώσει πρωτογενές περιεχόμενο. Είναι κάτι που αναμένεται να κυριαρχήσει και μέσα στο 2024. Σημαντική παράμετρος, φυσικά, και η είσοδος της AI στα Social Media. Μέσα στο 2023 έκανε τα πρώτα δειλά της βήματα και περιμένουμε με αγωνία αυτά που θα φέρει κατά τη διάρκεια του νέου έτους. Και, φυσικά, είναι κυρίαρχος πλέον ο ρόλος του TikTok ειδικά στην Gen Z».

Επενδύσεις στο digital και αλλαγές
Σε επενδύσεις στο digital κανάλι προχωρούν οι εταιρείες του κλάδου, ανανεώνοντας, παράλληλα, τα προϊόντα τους με στόχο να προσφέρουν περισσότερα κέρδη στους παίκτες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΠΑΠ λάνσαρε το opaponline.gr, όπου είτε μέσω εφαρμογής είτε μέσω του website, οι καταναλωτές μπορούν να παίξουν, όπου και αν βρίσκονται. Επίσης, τον Δεκέμβριο, έκανε πρεμιέρα το νέο Τζόκερ. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, σε κάθε κλήρωση τα τυχερά 5άρια κερδίζουν από 100.000 ευρώ το καθένα. Παράλληλα, ανεώθηκε και το Λοττο του ΟΠΑΠ, που «αλλάζει και μοιράζει πλέον στον πρώτο νικητή κέρδη για μία δεκαετία», όπως ανέφερε η καμπάνια με την υπογραφή της The Newtons Laboratory.

H συμβολή των some και mobile apps
Τα social media και τα mobile apps συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση του online στοιχήματος και της διαφήμισης, ενώ προσφέρουν ευκολία κι εξατομίκευση-συμβουλές στους χρήστες. Όπως εξηγεί ο Θ. Χαρίσης, οι στοιχηματικές εταιρείες χρησιμοποιούν ενεργά τα social media για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Με τη στοχευμένη διαφήμιση, μπορούν να φτάσουν στους χρήστες που ενδιαφέρονται πραγματικά. «Τα apps των στοιχηματικών εταιρειών επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες από οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή. Παράλληλα, τα apps συχνά παρέχουν εξατομικευμένες συστάσεις στους χρήστες, βασισμένες στο ιστορικό τους και τις προτιμήσεις τους, προσφέροντας, έτσι, μια βελτιωμένη εμπειρία στο στοίχημα. Συνολικά, τα Social Media και τα Mobile Apps ενισχύουν τη σχέση μεταξύ των παικτών και των στοιχηματικών εταιρειών, κάνοντας το στοίχημα και τα live παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα και προσβάσιμα για το ευρύ κοινό», τονίζει.

Για τη συμβολή των mobile apps μίλησε και η Ελένη Μπάρμπα, Marketing Communications Director, Νοvibet. «Προφανώς, τα mobile apps έχουν αυξήσει την προσβασιμότητα, καθώς χρειάζονται μόνο λίγα κλικς ώστε οι παίκτες να μπορούν να διασκεδάσουν με τα αγαπημένα τους online παιχνίδια. Ακόμη, τα mobile apps προσφέρουν ζωντανή ενημέρωση και στοιχήματα εντός παιχνιδιού (live betting), επιτρέποντας στους χρήστες να στοιχηματίζουν σε αγώνες κατά την εξέλιξή τους». Η ίδια αναφέρθηκε και στα social media, που «συμπληρώνουν τα mobile apps, καθώς απαιτείται να προσφέρουν 100% real time ενημέρωση για τα αθλητικά γεγονότα. Επίσης, ως προς το οργανικό τους κομμάτι, έρχονται να καλύψουν την ανάγκη του real-time, διασκεδαστικού και χρήσιμου στοιχηματικου content, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, και εν συνεχεία, να προωθήσουν τo brand».

Αγκαλιάζοντας τον αθλητισμό
Οι στοιχηματικές εταιρείες αγκαλιάζουν τον αθλητισμό μέσω διαφόρων τρόπων, όπως χορηγίες σε ομάδες, αθλητές και επενδύσεις σε μέσα ενημέρωσης, που συμβάλλουν στην αμοιβαία επωφελή σχέση. «Οι εταιρείες χορηγούν συλλόγους και, έτσι, ταυτίζονται με το κοινό αυτών. Φυσικά, είναι σπουδαία η οικονομική βοήθεια που προσφέρουν στις ομάδες, ενώ οι ίδιες κερδίζουν σημαντικά σε brand awareness», σημείωσε ο Θ. Χαρίσης, ενώ αναφέρθηκε και σε χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών προς Ολυμπιονίκες. «Με τον τρόπο αυτόν, οι αθλητές καλύπτουν βασικές ανάγκες τους. Από την άλλη, οι στοιχηματικές κερδίζουν την αγάπη του κοινού». Παράλληλα, εστίασε και στη διαφήμιση των στοιχηματικών σε αθλητικά τηλεοπτικά γεγονότα, σε αθλητικές / ενημερωτικές ιστοσελίδες και ραδιόφωνα, με στόχο να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό αλλά και στη φιλανθρωπική τους δράση. «Οι εταιρείες βοηθούν οικονομικά διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, διοργανώσεις και κινήσεις. Με τον τρόπο αυτόν, παράγουν εμπράκτως κοινωνικό έργο και το κοινό διάκειται θετικά προς αυτές».

Αξιοποιώντας τα παραπάνω, η Novibet, εντός του 2023, προχώρησε σε πλήθος χορηγιών πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων Α κατηγορίας, εντός και Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται. «Συνδέοντας το brand μας με δημοφιλείς ποδοσφαιρικούς ομίλους, επιτυγχάνουμε, πρωτίστως, να κερδίζουμε έκθεση σε ένα ευρύ κοινό που αγαπάει και παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα. Όμως, η σύνδεσή μας με τον αθλητισμό πέρα από την προβολή, ενισχύει και τη φήμη μας. Συγκεκριμένα, στην ελληνική αγορά, αποφασίσαμε να χορηγήσουμε 8 από τις 14 ποδοσφαιρικές ομάδες της Super League με 3 βασικούς στόχους: να δημιουργήσουμε ουσιαστικές συνδέσεις με τις τοπικές κοινωνίες, να καλλιεργήσουμε ισχυρή πιστότητα του brand μας στους κατοίκους και φιλάθλους των τοπικών περιοχών και να συμβάλουμε θετικά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στα θεμέλιά του», τονίζει η Ε. Μπάρμπα.

Από την πλευρά της, η Stoiximan τίμησε τις διακρίσεις των αθλητών και μελών της χορηγικής ομάδας της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και Μίλτου Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη, ενώ συμμετείχε ως ονομαστικός χορηγός, για 2η συνεχή χρονιά, στο Stoiximan AegeanBall Festival, το ελληνικό τουρνουά μπάσκετ 3*3, στηρίζοντας τον αθλητισμό.

Η εμπειρία των παικτών game changer για τον κλάδο
Με στόχο να κερδίσουν το engagement των παικτών, οι εταιρείες του κλάδου επενδύουν σε προϊόν/υπηρεσίες και experience. «Οι παράγοντες επιτυχίας είναι πολλοί καθώς το “προϊόν” στον κλάδο μας δεν μπορεί να οριστεί μονοσήμαντα», εξηγεί η Ε. Μπάρμπα, αναφέροντας πως η εμπειρία αθλητικού στοιχηματισμού βασίζεται σε 2 βασικούς πυλώνες: το core προϊόν που αφορά τα «βασικά» προϊοντικά χαρακτηριστικά όπως η ποικιλία αγορών, ανταγωνιστικές αποδόσεις, πληθώρα επιλογών cash out, επιβραβεύσεις παικτών και πολλά άλλα, αλλά και στην εμπειρία που αποτελεί game changer για τον κλάδο, και γι’ αυτό ενισχύεται διαρκώς. «Η εμπειρία αποτελείται από μεγάλο εύρος υπηρεσιών είτε αφορά σε γρήγορες και εύκολες αναλήψεις είτε για features που επιτρέπουν τη σύγκριση αποδόσεων, το ταυτόχρονο live betting και αναμετάδοση αγώνων σε πλήρη οθόνη, τα flash bets, την επανάληψη φάσεων, ενδιαφέροντα στατιστικά παικτών, ομάδων κ.λπ. Όλα τα παραπάνω εμπλουτίζουν την εμπειρία των παικτών, κάνοντάς τους λιγότερο παθητικούς, προσφέροντάς τους διάδραση και ενεργή εμπλοκή εντός πλατφόρμας, χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσουν πληροφορία έξω από αυτήν. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η πρωτοποριακή υπηρεσία Novibet radio, με παραγωγούς και original content αποκλειστικά εντός της πλατφόρμας μας. Επομένως, σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας στη Novibet είναι η ενεργή ακρόαση των αναγκών εμπειρίας των παικτών μας και το γρήγορο go-to-market για το λανσάρισμά τους», επισημαίνει.

Από την πλευρά του, ο Θ. Κουνάδης εξαίρει τη συνεχή σύνδεση με το κοινό και τη δημιουργία κοινότητας. «Η επιτυχία της διάδρασης με το online κοινό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για όλες τις εταιρείες, πολύ περισσότερο δε, για αυτές που, κατά κύριο λόγο, έχουν παρουσία στον ψηφιακό χώρο. Καίριο στοιχείο αυτής της επιτυχίας είναι η συνεχής σύνδεση με το κοινό, παρέχοντας υπηρεσίες και πληροφορίες 24/7. Η δυνατότητα παροχής real-time ενημερώσεων όταν συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα αποτελεί κρίσιμη πτυχή, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες λαμβάνουν άμεσα τις τελευταίες ειδήσεις και ενημερώσεις». Επιπλέον, ανέφερε την οργανική θέση της εταιρείας σε ένα ενδιαφέρον του χρήστη, ως μια άλλη σημαντική διάσταση της επιτυχίας. «Η βιομηχανία μας, επικεντρώνεται σε πτυχές που δημιουργούν μια έντονη αναφορά στο κοινό, όπως τα sports και η αγάπη για συγκεκριμένες ομάδες. Η σύνδεση αυτών των passion points με το περιεχόμενο δημιουργεί στενό δεσμό με τους χρήστες, προσφέροντας περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους. Επιπλέον, η δημιουργία κοινότητας είναι ουσιώδης για την ενίσχυση του engagement. Η εταιρεία διευκολύνει τη διάδραση μεταξύ των χρηστών, προωθώντας τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και την κοινωνική συμμετοχή. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας και συνεισφέρει στον δημιουργικό διάλογο μεταξύ της εταιρείας και του κοινού».

Είσοδος σε νέες αγορές, συνεργασίες, χορηγίες & CSR
Τις 10 φτάνουν πλέον οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Novibet, μετά από την πρόσφατη επέκτασή της στη Νέα Ζηλανδία, ενώ στόχος της εταιρείας παραμένει η δημιουργία προσωποποιημένης εμπειρίας ψυχαγωγίας για τα μέλη της, σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης. Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας Giant Heart, η Novibet, φέτος τα Χριστούγεννα, υποστήριξε το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, ενώ μαζί με τον Κώστα Τσιμίκα -πρεσβευτή του προγράμματος- προχώρησαν στη δωρεά 1.000 τεμαχίων ειδών χειμερινής ένδυσης σε πλημμυροπαθείς, από το brand «KT21» του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Και η Kaizen Gaming συνεχίζει σταθερά τη διεθνή της επέκταση, στοχεύοντας μέχρι το 2026 να φτάσει τις 26 αγορές, ενώ τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε press event στο Campus της εταιρείας, όπου έγινε αναφορά στο πλήθος των χορηγικών συνεργασιών των Betano & Stoiximan, στη συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως Global Ambassador του brand Βetano, στις διακρίσεις της και στη συνεργασία με τη FIFA. Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία που δίνει η Kaizen Gaming στο κοινωνικό της αποτύπωμα, γι’ αυτό και προχώρησε στην ίδρυση του Kaizen Foundation, ενός οργανισμού που ασχολείται αποκλειστικά με τη φιλανθρωπική δράση της εταιρείας. Ακόμα, στη CSR πρωτοβουλία της ομάδας «Wheels of Change», προχώρησε η Stoiximan, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν στον αγώνα του Μαραθωνίου της Αθήνας και σε άλλα δρομικά events, μαζί με εθελοντές-συνοδούς. Για τη δημιουργία της ομάδας, η Stoiximan συνεργάστηκε με την ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου», για την παροχή ειδικών κατασκευασμένων αμαξιδίων στους συμμετέχοντες, καθώς και δωρεάν προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τον Μάρτιο, υπεγράφη νέα μακροχρόνια συνεργασία των OpenBet και ΟΠΑΠ που αφορά στο διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα του ΟΠΑΠ και ενισχύει τη θέση της OpenBet ως παγκόσμιου πάροχου κορυφαίων φορέων αθλητικών στοιχημάτων και μελών του World Lottery Association («WLA»).

Θοδωρής Κουνάδης, Senior Content & SM Executive, Stoiximan

«Τα some ο πιο άμεσος τρόπος να μιλήσεις στο κοινό 24/7»
«Τα social media είναι ο πιο άμεσος τρόπος να μιλήσεις στο κοινό σου 24/7. Όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό εκεί έξω στον χώρο του αθλητισμού και ο κόσμος βρίσκεται στα social media, είναι κρίσιμο να είσαι και εσύ μέρος της συζήτησης. Εκεί, έχεις την ευκαιρία να προωθήσεις αγορές που έχουν άμεση σχέση με το viral γεγονός. Είμαστε δίπλα στον ελληνικό αθλητισμό, χορηγώντας τις μεγαλύτερες διοργανώσεις και ομάδες αλλά και πλήθος αθλητών. Είμαστε χορηγοί, πλέον, και σε διοργανώσεις όπως το UEFA Euro 2024. Όλα τα παραπάνω έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τον περισσότερο κόσμο και μέσω των social media είμαστε εκεί 24/7 για να τους παρέχουμε περιεχόμενο με το οποίο θα αλληλεπιδράσουν. Όσον αφορά στο gaming, το πλήθος των προσφορών και των καινούργιων features, βρίσκουν σύμμαχο, για την προώθηση, τα social media. Τα SoMe είναι ένα κανάλι που σου επιτρέπει να χτίσεις engagement με το κοινό, με αφορμή την επικαιρότητα και ό,τι ενδιαφέρει τον κόσμο, γύρω από την αγαπημένη του ασχολία».

Ελένη Μπάρμπα, Marketing Communications Director, Novibet

«Η ανάγκη “κατανάλωσης περιεχομένου” συνώνυμο της διασκέδασης»
«Είναι εμφανές ότι η παγκόσμια τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, από την έλευση του Covid-19 και έπειτα, είναι η ολοένα αυξανόμενη παραγωγή content, είτε αυτό προβάλλεται στα social media είτε σε OTT πλατφόρμες. Η ανάγκη “κατανάλωσης περιεχομένου” είναι συνώνυμο της διασκέδασης και η κατηγορία του sports betting & igaming καλύπτει ακριβώς αυτό: την ανάγκη ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Οι παίκτες του στοιχήματος θέλουν η εμπειρία τους να είναι διασκεδαστική και η δημιουργία σχετικού περιεχομένου είτε αυτό πρόκειται για tips, προτάσεις, εκπαιδευτικά video κλπ. είναι πλέον πιο απαραίτητη από ποτέ. Το aspect της διασκέδασης του στοιχηματισμού αρχίζει, πλέον, και ενσωματώνεται στα media και σε αθλητικές εκπομπές, καθώς τόσο οι εταιρείες media όσο και μεγάλοι διοργανωτές αθλητικών οργανώσεων προσπαθούν να προσελκύσουν και να “κρατήσουν” το κοινό τους. Η δημιουργία σχετικού content βρίσκεται στην “καρδιά” της στρατηγικής μας στη Novibet».

Θανάσης Χαρίσης, Head of Core Content & Tips, Better Collective Greece

«Τα εξελιγμένα some των στοιχηματικών μετατρέπουν τους παίκτες σε fans»
«Οι στοιχηματικές εταιρείες επιτυγχάνουν υψηλό engagement παικτών μέσω πολλών παραγόντων. Καλή διασύνδεση κινητής εφαρμογής/ιστοσελίδας, πληθώρα επιλογών στοιχημάτων, ανταγωνιστικές αποδόσεις, live streaming και προσφορές μαγνητίζουν την προσοχή. Η προσωποποίηση μέσω εξατομικευμένων προβλέψεων και το engagement στα social media ενισχύουν τη σχέση παίκτη-στοιχηματικής. Επίσης, η προώθηση του υπεύθυνου παιχνιδιού και οι επιλογές για τον αυτοέλεγχο στη δραστηριότητα, βοηθούν στη διατήρηση ευχαριστημένων πελατών. Φυσικά, στο ενισχυμένο engagement βοηθούν και τα εξελιγμένα social media των στοιχηματικών εταιρειών. Μέσω αυτών, οι παίκτες γίνονται και fans των στοιχηματικών, αναρτήσεις των οποίων βλέπουν στα ιντερνετικά feeds τους, διαρκώς. Και, μάλιστα, με sports oriented content, που είναι ακόμα πιο φιλικό προς τον χρήστη».

Επικοινωνία για employer branding, υπηρεσίες και υπεύθυνο παιχνίδι
Ιδιαίτερα ενεργές είναι οι εταιρείες του κλάδου, σε ό,τι αφορά στην τηλεοπτική τους προβολή, λανσάροντας καμπάνιες περίπου κάθε δύο μήνες. Παρακάτω, παρουσιάζονται ορισμένες από αυτές.

Kaizen Gaming: Τον Σεπτέμβριο, έγινε προβολή της νέας καμπάνιας που δημιούργησε η DOPE για την Kaizen Gaming, για την ανάδειξη της εταιρείας ως ένα από τα Best Workplaces στην Ευρώπη. Μέσα από 12 συνεντεύξεις με Kaizeners και σκηνές από την καθημερινότητά τους στο Kaizen Campus, οι θεατές ανακαλύπτουν τι κάνει αυτή την ομάδα ξεχωριστή και την Kaizen Gaming έναν εργοδότη με διεθνούς κύρους αναγνώριση. Η digital employer branding καμπάνια υποστηρίζεται με ένα ολιστικό media plan με στόχευση σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τσεχία, πληθώρα δημιουργικών και formats στις social πλατφόρμες, programmatic & DV360 ads και Spotify audio ads. Την παραγωγή ανέλαβε η Movie Co. και ο Χρήστος Χασαπάκης, με σκηνοθέτη τον Γιώργο Γεωργουλάκη.

Betsson: Η Betsson γιόρτασε τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της και λάνσαρε διεθνώς την επικοινωνία με τίτλο «Ένα στοίχημα κάνει τη διαφορά», η οποία εστιάζει στον ενθουσιασμό που γεννά στον παίκτη ένα ποντάρισμα και το πώς ένα παιχνίδι αλλάζει επίπεδο, ανεβάζοντας τη δράση και την ένταση με την οποία το βιώνει κάποιος. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ροντρίγκο Σααβέδρα (Immigrant Studio). Στην Ελλάδα, η Istopolis Group ανέλαβε το media buying για την καμπάνια, που σχεδιάστηκε για όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τα συνδρομητικά.

Bwin: Με νέα καμπάνια για το αθλητικό στοίχημα και το live casino, επανέρχεται στον «αέρα» η Bwin. Η κεντρική ταινία από τη Frank & Fame παρουσιάζει στο κοινό τους λόγους για τους οποίους διαφορετικοί παίκτες επιλέγουν τη Bwin για το παιχνίδι τους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι επιβραβεύσεις, η 24ωρη εξυπηρέτηση, τα ζωντανά παιχνίδια και οι λειτουργίες της, ενώ ακολούθησε σειρά ταινιών που εστιάζουν και σε άλλα χαρακτηριστικά. Η σκηνοθεσία των ταινιών ανήκει στον Daniel Bolda, σε παραγωγή Stefi&Lynx Productions, ενώ τη μουσική συνέθεσε η Rabbeats Music. Η καμπάνια πλαισιώνεται από σειρά προϊοντικών ταινιών, ραδιοφωνικά σποτ και digital παρουσία.

«Πάμε Στοίχημα»: Το «Πάμε Στοίχημα» και η The Newtons Laboratory παρουσίασαν τον Αύγουστο, την καμπάνια «Πάμε Στοίχημα…Εδώ Παίζουμε/ 3.000 Πρακτορεία». Πρόκειται για μια 360ο καμπάνια σε TV, ραδιόφωνο, SoMe, banner campaign, OOH και πρακτορεία. Το concept της αφορά στο γεγονός ότι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανά την Ελλάδα έχουν δημιουργήσει «το μεγαλύτερο δίκτυο ομάδων από τους ίδιους τους παίκτες του», όπως επισημαίνεται, «που όλες έχουν μία κοινή αγάπη, το Πάμε Στοίχημα». Την παραγωγή ανέλαβε η Stefi Productions, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη.

Οpaponline.gr: Τον Ιούνιο, προβλήθηκε καμπάνια σε δημιουργικό του McCann Worldgroup Athens για το opaponline.gr, παρουσιάζοντας το αστικό τοπίο να αποκτά χρώμα και ζωή, μέσα από τα πέντε πολύχρωμα ball heroes του opaponline.gr, τα οποία χαρίζουν «ένα μοναδικό, μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, με πολλές χορευτικές φιγούρες, πολύ τραγούδι και πολύχρωμη, pop αισθητική». Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Fernando Livschitz, την παραγωγή η Boo Productions, το post production η Faust και την επιμέλεια της μουσικής η Musou Music Group.

Stoiximan: Το παιχνίδι πρέπει να παίζεται υπεύθυνα και με όρια, αλλιώς, δεν είναι πια παιχνίδι. Σε αυτό βασίστηκε η νέα καμπάνια της Another Circus για τη Stoiximan, που υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της Stoiximan Super League. Επτά παίκτες -Ελ Αραμπί, Αϊτόρ, Τσούμπερ, Βιερίνια, Κουέστα, Βέργος, Μποτία- από επτά διαφορετικές ομάδες της λίγκας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ατρόμητος, Κηφισιά) έφεραν τα acting skills τους στο σποτ, παραλληλίζοντας τους εαυτούς τους σε υποθετικές πραγματικές καταστάσεις, με τους παίκτες του στοιχήματος που δεν σταματάνε ποτέ να παίζουν. Την παραγωγή ανέλαβε η Ribeye Production House, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπουραντά. Η καμπάνια σχεδιάστηκε για προβολή σε TV, με επέκταση σε print, outdoor και digital.

Novibet: H νέα sportsbook καμπάνια της Novibet εστίασε «στην επιθυμία του φίλαθλου να απολαύσει την απόλυτη στοιχηματική εμπειρία», σε δημιουργικό της 4 Wise Monkeys. Η ταινία διαδραματίστηκε σε μια sports pub γεμάτη φιλάθλους. Μια ερώτηση αρκούσε για να χορέψουν σε «Freed from desire» ρυθμούς, τραγουδώντας πως αυτό που θέλουν είναι η μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας που τους προσφέρει η Novibet. Η καμπάνια απλώθηκε 360ο σε παραδοσιακά ATL και Digital/ Social Μέσα. Την παραγωγή ανέλαβε η TopCut Modiano, με σκηνοθέτη τον Γρηγόρη Ρέντη, ενώ την επιμέλεια του ήχου αλλά και τη διασκευή του τραγουδιού «υπογράφει» η Yellowgroove.

Keywords
επικοινωνια, super league, live streaming, αεκ παοκ, global, market, business, online, head, tips, νέα, media, οπαπ, λοττο, mobile, live, real, time, δραση, ελλαδα, super, league, festival, game, features, flash, radio, original, ειδήσεις, sports, εταιρεία, συμμετοχή, giant, heart, Χριστούγεννα, press, ambassador, fifa, csr, wheels, αθηνα, world, uefa, euro, προσφορες, video, ads, movie, studio, group, buying, bwin, fame, music, banner, mccann, athens, heroes, pop, ολυμπιακος, παναθηναικος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αρης, house, print, outdoor, pub, desire, κινηση στους δρομους, τζοκερ, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μουντιαλ 2014, giant, φετος τα χριστουγεννα, ελενη, κληρωση, super league, το στοιχημα, νικητη, χωρες, αθλητικα, βουλγαρια, βουδαπεστη, δωρεαν, λοττο, μουσικη, μπασκετ, παιχνιδια, πλαισιο, ραδιοφωνο, ρουμανια, bwin, flash, game, heroes, music, radio, real, time, uefa, αγαπη, αγορα, αγωνες, αγωνια, αξιζει, αμοιβαια, αναπηρια, ατρομητος, αφορμη, βιερινια, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινονται, διαστημα, δυνατοτητα, δικτυο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, εκθεση, ενδιαφεροντα, ενεργα, ενημερωση, εξελιξη, εξυπηρετηση, επενδυσεις, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, ζωη, ιδια, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, θοδωρης, διαφημιση, ιστορικο, καταρ, λογο, μηνες, ομαδα, οθονη, ορια, παμε, ποδοσφαιρο, πλατφορμες, υπογραφη, πορτογαλια, ρεντη, ρολο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, ταση, τελευταιες ειδησεις, τσεχια, φυσικα, φημη, χρηστος, χρωμα, ψηφιακο, athens, group, ads, αγορες, ambassador, ανηκει, super, banner, βηματα, mobile, business, buying, csr, εκπομπες, euro, fame, festival, features, heart, fifa, global, house, head, live streaming, κομματι, pub, league, mccann, media, market, μουντιαλ, original, sports, ομαδες, outdoor, παιχνιδι, πληροφοριες, pop, press, print, movie, tips, online, θανασης, θετικα, world
Τυχαία Θέματα