AI, metrics, retail media advertising

Ποια τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στη δουλειά σας;

Το AI θα παίζει όλο και σημαντικότερο ρόλο και θα υποβοηθά πολλές αποφάσεις διαχείρισης των επικοινωνιακών πλάνων, καθώς αναπτύσσονται τα σχετικά εργαλεία που θα ενσωματώνουν αυτή την τεχνολογία. Ως EssenceMediacom, έχουμε ήδη αναπτύξει το αντίστοιχο ChatGPT version, το emChat. Γενικότερα, αφενός βλέπουμε νέες δυνατότητες για το αντικείμενο της δουλειάς μας, που έρχονται με την αξιοποίηση του AI, αφετέρου όμως παρατηρούμε ένα centralization υπηρεσιών σε hubs των δικτύων.

Ποια η άποψή σας ως προς

το retail media advertising;

Το retail media advertising έχει αρχίσει να μπαίνει στην ατζέντα των συζητήσεων και φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Αυτό το μέσο προσφέρει πλεονεκτήματα που θα αναβαθμιστούν περαιτέρω στην cookie-less εποχή. Στην Ελλάδα, το μέσο είναι ακόμα με χαμηλό μερίδιο αλλά φαίνεται να έχει αυξανόμενη τάση και σίγουρα αποτελεί ευκαιρία για τους retailers ως νέα πηγή εσόδου, αλλά και για τους διαφημιζόμενους. Σίγουρα είναι κάτι που θα το εξετάζουμε όλο και περισσότερο στις προτεινόμενες λύσεις στους πελάτες μας.

Ποια performance metrics θα κυριαρχήσουν αύριο & γιατί;

Για το άμεσο μέλλον, θα μας ενδιαφέρουν τα βασικά brand metrics, awareness, consideration, purchase, engagement και ROAS. Καθώς όμως η ψηφιοποίηση των Μέσων επεκτείνεται και οι δυνατότητες επεξεργασίας data μέσω AI και machine learning μεγαλώνουν, θα βλέπουμε να μας απασχολούν metrics για τα high-value audiences όπως το Customer Lifetime Value. Επίσης, η τεχνολογία ίσως φέρει και το metric του attention πιο κοντά ως δυνατότητα.

Ποια digital αλλαγή θα θέλατε να δείτε άμεσα;

Nα αποκτήσουμε, σύντομα, στοιχεία μέτρησης επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο από μια αξιόπιστη πηγή. Θα ήταν πραγματικά σημαντική αλλαγή να διαθέταμε μια έρευνα κοινά αποδεκτή που θα μας έδινε στοιχεία για μια σωστή ανάλυση των audiences που θέλουμε να στοχεύσουμε και θα μας παρείχε τη δυνατότητα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των digital καμπανιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα