Στη μάχη του Ευρωμπάσκετ μπαίνει την Τετάρτη το απόγευμα η εθνική μας ομάδα- 18:45 στον ΑΝΤ1

15:32 4/9/2013 - Πηγή: TVNea
Στη μάχη του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας μπαίνει την Τετάρτη το απόγευμα η εθνική μας ομάδα, που αντιμετωπίζει τη Σουηδία στις 18:45, σε αναμέτρηση για τον Δ Όμιλο στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η επιστροφή στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων, και οι διεθνείς μας δηλώνουν αποφασισμένοι να επαναφέρουν την "επίσημη αγαπημένη" στην κορυφή της Ευρώπης.

Πρώτη αντίπαλος της "γαλανόλευκης" θα είναι σήμερα στις 18:45
στο Κόπερ, ο "αδύναμος κρίκος" του ομίλου, Σουηδία, σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί απ ευθείας από την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Από κει και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς ακολουθεί η Ρωσία (5/9, 22:00), η ισχυρή Τουρκία (7/9, 22:00), η Ιταλία (8/9, 18:45) και τελευταία η Φινλανδία (9/9, 15:30). Σημειώνεται ότι στη δεύτερη φάση θα περάσουν οι τρεις πρώτοι από τους τέσσερις ομίλων.

Σε ότι αφορά την σημερινή αναμέτρηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι, θεωρεί "κλειδί" τις καταστάσεις "ένας εναντίον ενός", ενώ υπενθύμισε πως η εθνική Σουηδίας διαθέτει δύο παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και ζήτησε από τους Έλληνες διεθνείς να εξισορροπήσουν το πάθος με τη λογική.

Όσοι έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής στη Σλοβενία ονειρεύονται το καλύτερο, εξήγησε ο Τρινκιέρι διευκρινίζοντας: "Κάθε ομάδα στο Ευρωμπάσκετ υστερεί σε κάτι. Κι εμείς το ίδιο. Όμως αυτό δεν θα σταματήσει τους παίκτες μας, το προπονητικό τιμ και την εθνική ομάδα να ονειρεύεται. Είναι δύσκολο να πω τώρα τι θα θεωρήσω επιτυχία. Υπάρχουν επίπεδα. Μόνο στις δύσκολες μέρες ξέρεις τι έχεις. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε μέρα ξεχωριστά. Υπάρχει δρόμος μπροστά μας. Έχουμε πέντε μας σε έξι ημέρες και δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδώσεις το ίδιο καλά σε όλα. Δεν ήρθαμε εδώ για να περάσουμε καλά και να πιούμε κρασί. Ήρθαμε εδώ για μια αποστολή. Όταν κερδίζεις, κερδίζεις σαν ομάδα".

Σε ερώτηση για το πόσο αντικειμενικός στόχος είναι το μετάλλιο στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Τρινκιέρι απάντησε: "Υπάρχουν πολλές ομάδες που στοχεύουν στο μετάλλιο. Τουλάχιστον έξι, αλλά υπάρχουν μόνο τρία μετάλλια. Έτσι τουλάχιστον τρεις ομάδες θα είναι απογοητευμένες. Ο πιο σημαντικός μυς, αν και δεν είναι μυς, είναι το μυαλό. Μπορείς να προπονήσεις και το μυαλό".

Οι αγώνες της Τετάρτης:

Α όμιλος (Λιουμπλιάνα)
Ισραήλ-Μ. Βρετανία 15:30
Βέλγιο-Ουκρανία 18:45
Γαλλία-Γερμανία 22:00

Β όμιλος (Γεσενίτσε)
Λετονία-Βοσνία/Ερζ. 15:30
ΠΓΔΜ-Μαυροβούνιο 18:45
Σερβία-Λιθουανία 22:00

Γ όμιλος (Τσέλιε)
Γεωργία-Πολωνία 15:30
Ισπανία-Κροατία 18:45
Τσεχία-Σλοβενία 22:00

Δ όμιλος (Κόπερ)
Τουρκία-Φινλανδία 15:30
Σουηδία-Ελλάδα 18:45
Ρωσία-Ιταλία 22:00

Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 θα μεταδοθεί σήμερα στις 21:00.
Keywords
Τυχαία Θέματα