Ηλίας Βρεττός: «Ξέχασα, με δύσκολο τρόπο, ότι ήμουν τραγουδιστής. Ήμουν ένας άλλος άνθρωπος»

12:51 27/1/2014 - Πηγή: TVNea
Ο Ηλίας Βρεττός μίλησε στο «Down Town» Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, για τον ενδεχόμενο γάμο του με την σύντροφό του, Ευαγγελία Αραβανή, αλλά και για τη δύσκολη περίοδο της στρατιωτικής του θητείας πριν από περίπου δυόμισι χρόνια.
Με αφορμή τον τίτλο του νέου σου Hit «άλλος άνθρωπος», πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες αυτό το βήμα τόσο πολύ;Πριν από δύο χρόνια, όταν πήγα φαντάρος. Ήμουν σχετικά μεγάλος, 28 χρόνων τότε, αλλά είχα
ήδη κάνει κάποια πράγματα στον χώρο. Σάββατο, να φανταστείς, τραγουδούσα με τη Θεοδωρίδου και τη Δευτέρα παρουσιάστηκα κι έπρεπε να γίνω ένας με όλους. Ένας άλλος άνθρωπος. Ξέχασα, με δύσκολο τρόπο, ότι ήμουν τραγουδιστής και άρχισα να μαθαίνω ότι είμαι φαντάρος, ότι όλοι κάνουμε αγγαρείες κλπ. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ τον στρατό, αλλά κάποιες νοοτροπίες. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να δεχτώ ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε εκεί μέσα να σε ξεφτιλίσει ή να σε μειώσει, επειδή απλά έτσι γουστάρει.

Πέρασες δύσκολα;
Ναι, πολύ. Ήταν πολύ μεγάλο χαστούκι για μένα. Όταν μπαίνεις μικρός το παίρνεις σαν εμπειρία. Όταν όμως παρατάς τη δουλειά σου, τη σταδιοδρομία σου, δεν είναι εύκολο. Υπήρξαν φορές που λύγισα ψυχολογικά, αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Για μένα ήταν μία πολύ δύσκολη εμπειρία, η οποία όμως με έκανε πιο δυνατό. Ωστόσο, πιέστηκα πολύ και ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Για να μην εγκαταλείψω εντελώς τη δουλειά μου, αναγκάστηκα να δουλέψω στις εξόδους μου και να κάνω ορισμένες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να πάθω τελικά υπερκόπωση. Ήταν κάτι δύσκολο που δε θέλω να ξαναζήσω.

Ο άλλοι φαντάροι σε έβλεπαν περίεργα; Σου έλεγαν διάφορα σχόλια επειδή ήσουν γνωστός;
Ναι, ναι, πάρα πολύ! Η αναγνωρισιμότητα στο στρατό ήταν αρνητική, παρά θετική. Για μένα - δεν ξέρω πώς ήταν για άλλους συναδέλφους. Έκανα αγγαρείες, καθάριζα, σκούπιζα, σφουγγάριζα και, θυμάμαι, ότι ερχόντουσαν και με τραβούσαν βιντεάκια με το κινητό, λέγοντάς μου «θα το δείχνω στην κοπέλα και στους φίλους μου, ότι βάζω τον Βρεττό και μου σκουπίζει ή μου φτιάχνει καφέ!». Σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Αλλά, για να μη λέμε μόνο τα αρνητικά, υπάρχουν και κάποιοι που περνάνε τέλεια στο στρατό.

Πόσο εύκολο είναι για έναν 30άρη, όπως εσύ, να προσπαθεί να τα καταφέρει, με τόσα εμπόδια, όπως είναι ο ανταγωνισμός και η κρίση;
Αυτό έχει να κάνει με το τι έχεις κάνει μέχρι τα 30 σου. Έχω φίλους που μέχρι τα 28-29 τους χρόνια, δεν είχε χρειαστεί να εργαστούν. Εκεί έχει πολύ κενό και χάσμα να διανύσεις και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω από τα 18 μου, όχι τόσο επειδή είχα βιοποριστικό θέμα -χωρίς να θεωρηθεί ότι είμαι από πλούσια οικογένεια- αλλά επειδή ήθελα την ανεξαρτησία μου. Το έκανα για να μπω στη βιοπάλη. Πριν γίνω τραγουδιστής ήμουν μπουφετζής, σερβιτόρος, εργάστηκα ως βοηθός λογιστή και μετά σε μία πολύ γνωστή αλυσίδα cafe. Εκεί τα κάνεις όλα, ξεκινάς στην ουσία από την αρχή. Μέχρι να σε δουν, να σε δοκιμάσουν και να σε εμπιστευτούν, κάνεις τα πάντα. Εγώ για ένα διάστημα καθάριζα μόνο τις τουαλέτες και το υπόλοιπο μαγαζί. Κι επειδή έχω τριβή με τη ζωή, μπορώ πλέον να εκτιμήσω τα καλά που μου έρχονται και να ελίσσομαι μέσα από τις δυσκολίες της ζωής, παρόλο που η εποχή είναι απίστευτα σκληρή.

Είσαι από τους καλλιτέχνες που, θεωρείς, ότι έχουν πολεμηθεί στο ξεκίνημά τους;
Ναι, βέβαια! Στο ξεκίνημα όλων των ανθρώπων, υπάρχει η αμφισβήτηση, ακόμη και ο πόλεμος. Δέχθηκα πολλές τρικλοποδιές και πισώπλατα μαχαιρώματα, εκ των έσω, από τον χώρο μου δηλαδή. Αλλά, εντάξει, πάντα πάλευα.

Ποιες είναι οι άμυνες σου;
Το πείσμα μου! Είμαι απίστευτα πεισματάρης και οτιδήποτε με πληγώνει και με γονατίζει προσπαθώ να το κάνω εφόδιο για να πάρω δύναμη. Η άμυνά μου είναι η επίθεση.

Το 2014 θα ήθελες να κάνεις τη δική σου οικογένεια;
Δεν νομίζω, ούτε θα μπορούσα να το πω αυτό. Το 2013 ήταν μία χρονιά σταθμός για μένα. Η δουλειά μου πήγε πολύ καλά, έκανα αρκετές επιτυχίες, το «Dancing With The Stars» με βοήθησε απίστευτα, τα κομμάτια μου αναγνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν από τον κόσμο και, όπως ξέρεις, είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή και πολύ ευτυχισμένος. Μακάρι αυτό να κρατήσει και τη νέα χρονιά! Αυτό που θέλω είναι να είμαι γερός και να έχω την υγεία μου.

Τελικά ισχύει η πρόταση γάμου που φέρεται να έκανες στην Ευαγγελία Αραβανή; Παντρεύεστε;
Κοίτα, επειδή πλέον μιλάω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή, δεν έχω πρόβλημα να σου πω ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα το παραδεχόμουν και θα το έλεγα δημοσίως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρύψω.

Θα ήθελες να κάνεις ανοιχτό γάμο ή είσαι από εκείνους που θα μπορούσαν να παντρευτούν μυστικά και ξαφνικά σε ανύποπτο χρόνο;
Αυτή η στιγμή είναι πολύ προσωπική και όταν προσπαθείς να βάλεις μέσα μπούγιο και πολύ κόσμο, χάνεις τη μαγεία και την απόλαυση. Ξαφνικά βλέπεις το ζευγάρι να μη ζει τις στιγμές του και να μην το ευχαριστιέται. Ιδανικά θα ήθελα να παντρευτώ σε κλειστό κύκλο, αλλά αυτό εξαρτάται και από τη σύντροφό μου. Δεν ξέρω τι θα θέλει… Προσωπικά, είμαι τόσο παρορμητικός που θα μπορούσα να το κάνω ξαφνικά, αν και ο γάμος είναι ένα μυστήριο που το περιμένουν όλοι οι δικοί σου άνθρωποι. Οπότε, θα ήταν άσχημο αν δεν παραβρίσκονταν τουλάχιστον τα πολύ δικά μας άτομα. Να γλιτώσω και την οικογενειακή γκρίνια, καταλαβαίνεις…(γελάει)

Κάθε φορά που λες ή ακούς το όνομα της Ευαγγελίας, ποια εικόνα σου έρχεται στο μυαλό;
Δεν μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο, απλά αισθάνομαι -ακόμη κι όταν είμαι στα κάτω μου- κάτι θετικό. Γεμίζω θετική ενέργεια και γίνομαι χαρούμενος.

Για ποια πράγματα είσαι ευγνώμων, απέναντι στη σύντροφό σου;
Για το ότι είναι ένας απλός άνθρωπος, καθόλου δήθεν, με καταλαβαίνει, μου στέκεται και με πηγαίνει μπροστά. Η Ευαγγελία δεν με τραβάει πίσω.

Ποιος σου έκανε ποδαρικό στο σπίτι σου τη νέα χρονιά;
Με την Ευαγγελία ήμασταν σπίτι, μαζί. Οπότε, η Ευαγγελία.

Είναι το γούρι σου;
Αν σου πω όχι, θα έχω γκρίνια για όλο τον υπόλοιπο χρόνο… (γελάει). Πλάκα κάνω! Φυσικά και είναι το γούρι μου!

Έχεις βγάλει πολλά χρήματα από τη δουλειά σου, Ηλία;
Εκείνο που κάνει αυτή τη στιγμή η δουλειά μου είναι να μου εξασφαλίζει ένα εισόδημα, που μου επιτρέπει να ζω αξιοπρεπώς. Δεν παίρνω πολλά χρήματα - άλλωστε, έχουν περάσει οι εποχές που οι τραγουδιστές τραγουδούσαν πενθήμερα ή εξαήμερα και έπαιρναν εκατομμύρια. Τότε έβλεπες παλιούς συναδέλφους να παίρνουν σπίτι, κότερο, βίλα, μέσα σε μία σεζόν! Τώρα αυτά περάσανε. Τα νυχτοκάματα έχουν πέσει απίστευτα και ζούμε κανονικά. Δεν μπορείς πια να αποταμιεύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα