Γράφει ο Γρηγόρης Μελάς για το TVNEA.COM: Η τηλεόραση παίρνει μπρος, αλλά...

21:03 25/8/2014 - Πηγή: TVNea
Πρεμιέρα σήμερα για την "παρέα" του tvnea και μιλώντας με τους συναδέλφους, μου ζήτησαν να γράψω ένα κείμενο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι φέτος, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το τηλεοπτικό κυρίως ρεπορτάζ, θα έχουμε πολλή δουλειά.
Όπως φαίνεται, τα τηλεοπτικά κανάλια ετοιμάζουν για την καινούργια σεζόν προγράμματα με καινούργιες εκπομπές, ενώ ευχάριστο είναι ότι ενεργοποιείται κατά πολύ η παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας με καινούργιες σειράς να βγαίνουν στον αέρα. Ωστόσο, "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό
καλάθι", όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός. Γιατί, με την -πραγματικά υπάρχουσα και ισχύουσα- οικονομική κρίση και στο τηλεοπτικό τοπίο, υπάρχει έντονη η δικαιολογία πως "κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε". Έτσι όμως, με... φτηνές αισθητικά λύσεις, οι τηλεθεατές... κινδυνεύουμε να παρακολουθούμε εκπομπές του στιλ "Καλοκαίρι παντού" μες στο καταχείμωνο. Ναι, να γίνονται δουλειές, να ανοίγουν θέσεις εργασίας, αλλά όχι "αρπαχτές" και προχειροφτιαγμένες σειρές και εκπομπές. Άλλωστε πολλές φορές έχει αποδειχτεί ότι σημασία δεν έχει το πόσο θα δοθεί για μια εκπομπή, αλλά το πώς θα στηθεί και ποια θα είναι η θεματολογία της, όπως και το όχι πόσα θα πάρουν οι ηθοποιοί σε μία σειρά, αλλά το πώς θα αποδώσουν καλύτερα τους ρόλους τους. Ε, λοιπόν ναι: είναι ευχάριστο να γίνονται πράγματα. Μόνο που καλό θα είναι τα "πράγματα" να μην περιμένουμε να γίνουν με "θαύματα" και αφού στα τηλεοπτικά κανάλια δεν μπορούν να σπαταλήσουν χρήματα, ας σπαταλήσουν... φαιά ουσία. Γιατί είναι καλό που η τηλεόραση παίρνει μπρος, αλλά αρκεί να μην μας πάει... προς τα πίσω. Άντε και καλή σεζόν να έχουμε, για να βλέπουμε, να περνάμε καλά και να γράφουμε...!

Γρηγόρης Μελάςhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα