Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια: Οι πρόβες της Eurovision

18:51 6/5/2011 - Πηγή: TVNea
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σκηνοθέτες, τεχνικοί και ηχολήπτες μίλησαν σε γερμανικά ΜΜΕ για την πορεία των προβών και για τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκαν κυρίως από την Σουηδία για τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η εκπροσώπηση τους στις γενικές πρόβες.
Σύμφωνα με τους σκηνοθέτες οι πρόβες έχουν δύο σημαντικές ενότητες. Από την μία στόχος είναι το αποτέλεσμα να αρέσει τηλεοπτικά
και καλλιτεχνικά και να αρμόζει με το τραγούδι. Εκτός από το κοντρόλ που παρακολουθεί και διαχειρίζεται το σόου σε υψωμένο επίπεδο, παρουσία των υπευθύνων λήψεις, φωτισμού και σκηνοθεσίας. Στο Viewing Room που βρίσκεται στο υπόγειο της σκηνής παρακολουθούν ...
οι επιτροπές και συζητούν στο πέρας των προβών για είκοσι λεπτά με την ομάδα μακιγιάζ, φωτισμού, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας και ήχου. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τηλεοράσεις, μικρόφωνα και δείχνει όλες τις εικόνες από το κοντρόλ, όσο και την τηλεοπτική εικόνα.
Στόχος του παραπάνω είναι ο ενεργός ρόλος των επιτροπών στην τηλεοπτική κάλυψη. Όπως δηλώνει ο βασικός σκηνοθέτης της βραδιάς: «Είναι δύσκολο να υπάρξουν 43 σκηνοθέτες, νομίζω πως ο συντονισμός που είχαμε πριν τις πρόβες, ο απευθείας διάλογος, αλλά και η δυνατότητα να βλέπουν τις εικόνες και να συζητούν απευθείας με το κοντρόλ είναι θέματα που προωθούν κυρίως το συνολικό αποτέλεσμα».
Στην σκηνική παρουσία της Σουηδίας, η χορογραφία και σκηνογραφία ζητά να σπάσει ένας γυάλινος τείχος. Στην πρώτη πρόβα αυτό δεν συνέβη και ο ερμηνευτής Eric Saade ήταν  εμφανώς εκνευρισμένος. Οι τεχνικοί δήλωσαν για το θέμα: «Έχουμε μία άρτια επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις χώρες. Γι’ αυτό υπάρχουν οι πρόβες, να βελτιώσουμε τεχνικές και καλλιτεχνικές δυσκολίες».  
Όσο για τα διαμαντένια μικρόφωνα που χρησιμοποιούν αρκετές χώρες, γεγονός που συζητήθηκε αρνητικά από tabloid εφημερίδες που μίλησαν για σπατάλες, οι υπεύθυνοι τονίζουν: «Είμαστε πρόθυμοι να καλύψουμε τις ανάγκες και απαιτήσεις όλων των χωρών. Αν κάποια χώρα θέλει διαμάντια στα μικρόφωνα της σκηνικής της παρουσίας, θα φροντίσουμε να τα προσφέρουμε. Τα έξοδα όμως είναι θέμα που καλύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις όχι η παραγωγή, αλλά οι ίδιες οι χώρες».  
Keywords
Τυχαία Θέματα