Σύσκεψη Βενιζέλου με μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ

Τη θέση για «όχι» σε νέα δημοσιονομικά μέτρα και νέο μνημόνιο εξέφρασε, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τους υπουργούς και υφυπουργούς που συμμετέχουν, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ,

στην κυβέρνηση.

Στο ίδιο πλαίσιο έκανε λόγο για ισχυροποίηση της πολιτικής διαπραγμάτευσης και αναφέρθηκε στη σημασία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι, ήδη, έχουν επιτευχθεί πολύ σοβαρά αποτελέσματα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και πώς τώρα πρέπει να γίνει συνολική συζήτηση για τις προτεραιότητες και να πέσει το βάρος στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στο δίπτυχο «ανάπτυξη-απασχόληση».

Διότι, όπως είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει ελπίδα στον κόσμο από τη μέχρι τώρα πορεία, κάτι που, όπως πρόσθεσε, φαίνεται και από το πόσο υπολογίζει στην πολιτική σταθερότητα, αλλά ο κόσμος έχει πιεστεί και περνάει δύσκολα. Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σχετικά με τη συζήτηση για την πορεία του χρέους, αναφέρθηκε στους «δρόμους» που υπάρχουν, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για νέο κούρεμα, έξοδο στις αγορές, ελάφρυνση χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ομόλογα.

Όσον αφορά στις εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτές και μίλησε για δικαίωση του ΠΑΣΟΚ που «παλεύει» εδώ και ενάμιση χρόνο. Είπε ακόμα ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της συγκρότησης της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε θετική ενέργεια την πρωτοβουλία των "58" και τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι το Κίνημα είναι αντίθετο σε «ηγεμονισμούς» και δεν θέλει να «καπελώσει» κανένα εγχείρημα. Σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, άφησε αιχμές για την αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα είναι «ανοικτό» και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια. Στο ίδιο πλαίσιο, ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, τόνισε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες.

Ακόμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Κ.Ο. του κόμματος και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη με τα μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ΕΣΠΑ, θέμα για το οποίο εκφράστηκαν «παράπονα» στην κατεύθυνση του υπουργού Ανάπτυξης, περί προσπάθειας «ελέγχου» των διαχειριστικών αρχών για το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην αποτελεσματικότητα και την απορρόφησή του.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τα θέματα που άπτονται των υπουργικών αρμοδιοτήτων τους, να υποστηρίζουν δημόσια τις πρωτοβουλίες του Κινήματος και της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα