Η «γλώσσα του σώματος» του Αλέξη Τσίπρα…

Πριν ένα μήνα περίπου συζητούσα με ιστορικό, πρωταγωνιστικό στέλεχος της συντηρητικής παράταξης.

Του Μάρκου Μουζάκη

Μου επεσήμανε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά επικίνδυνος αντίπαλος για τη Ν.Δ., για το ΠΑΣΟΚ, για το σύστημα γενικότερα. Και μου εξηγούσε το γιατί.

-Είναι νέος, εκπέμπει εικόνα φρεσκάδας, είναι ακόμα άφθαρτος, επικοινωνιακά τα πάει

πολύ καλά, στις «μονομαχίες» κατά κανόνα κερδίζει...

Αλλά μου τόνισε και κάτι άλλο, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό λόγω της πλούσιας εμπειρίας του εν λόγω στελέχους:

Τσίπρας είναι ακόμα πιο επικίνδυνος για το σύστημα, διότι η εικόνα που εκπέμπει δεν είναι αυτή του «κατσαπλιά», αλλά μια αστική εικόνα ενός πολιτικού μαχητικού μεν, αλλά με σοβαρή διεισδυτικότητα στο μέσο πολίτη, πολύ πέραν δηλαδή των ορίων της Αριστεράς!

Ωστόσο ο ίδιος μου επεσήμανε και κάτι άλλο:

-Επειδή πολλές φορές προσπαθώ να μελετήσω την «γλώσσα του σώματος» και γι' αυτό βλέπω τηλεόραση χωρίς ήχο, θα σου πω ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον η γλώσσα του σώματός του λέει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να κυβερνήσει, ότι θέλει να το πάει αυτό πιο πίσω!

Και προς τούτο μου επικαλέστηκε την εικόνα που είχε εκπέμψει ο Αλ. Τσίπρας στην –κατά τα άλλα πολύ πετυχημένη- παρουσία του στη Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της Έκθεσης.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά τη Δευτέρα τη νύχτα, στην –ομολογώ- εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πετυχημένη παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου (μια εκπομπή πολύ καλή, αλλά με ένα σοβαρό μειονέκτημα, ότι τελειώνει σε ώρα που ελάχιστοι αντέχουν να την παρακολουθούν ακόμα!), όπου ο Αλ. Τσίπρας για κοντά τρεισήμισι ώρες «ανακρίνονταν» απ' το κοινό.

Και μου φάνηκε, ότι οι εκτιμήσεις του εν λόγω ιστορικού στελέχους της συντηρητικής παράταξης είναι σωστές.

Θα πρόσθετα ακόμα, ότι μάλλον ο Αντ. Σαμαράς τον αντιμετωπίζει με εντελώς λάθος μεθόδους...

Διαβάστε επίσης:

Το ρίσκο του Αλέξη

Τσίπρας: Δεν θα εφαρμόσουμε το Μνημόνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα