Συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με στόχο να δημιουργηθεί ένα μέτωπο εθνικής ευθύνης και στήριξης της πρωτοβουλίας για το επιτελικό κράτος, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά μετά το 2008, το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων της Βουλής, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, υπό την Προεδρία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, δόθηκαν από

τον Υπουργό στους συμμετέχοντες στο Συμβούλιο ψηφιακές κάρτες για ηλεκτρονική υπογραφή.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο κ. Ρέππας, δήλωσε: «Αποτελεί κοινή διαπίστωση η ανάγκη για μια ριζοσπαστική αλλαγή στη δημόσια διοίκηση της χώρας. Θα μιλούσα για μια μεταρρυθμιστική και δημιουργική έκρηξη στο ελληνικό κράτος. Αυτήν την κοινή διαπίστωση θέλουμε να την καταστήσουμε και συγκροτημένη πολιτική για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Σε αυτήν την κατεύθυνση συγκαλούμε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και εμπειρογνωμόνων.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Task Force έχουμε υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τη Γαλλία, πέραν της Task Force, η οποία Γαλλία έχει την αρμοδιότητα του τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Έχουμε από κοινού εκπονήσει οδικό χάρτη, με συγκεκριμένους στόχους, τις αντίστοιχες δράσεις για την επίτευξή τους, καθώς και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου πρέπει να ολοκληρωθούν οι δράσεις και να επιτευχθούν οι στόχοι. Ταυτοχρόνως, ολοκληρώνουμε την κατάρτιση νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος, για τον τρόπο με τον οποίο δηλαδή οργανώνονται και λειτουργούν παρέχοντας υπηρεσίες στους πολίτες, τα υπουργεία.

Αξιοποιούμε τις ρυθμίσεις του Νόμου 4024 παράλληλα με άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Κορυφαίες δράσεις στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης είναι η αναδιάρθρωση των δομών και η δημιουργία λιτών οργανισμών με αποσαφήνιση των επιτελικών και υποστηρικτικών λειτουργιών αφενός και των επιχειρησιακών και εκτελεστικών αφετέρου, είναι η αξιολόγηση των δομών αλλά και του προσωπικού, προκειμένου έτσι να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία των υπηρεσιών, είναι η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων κατά 150.000 έως το τέλος του 2015 στο ελληνικό κράτος.

Συνδυάζουμε τις λειτουργικές ανάγκες του κράτους με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα περιορίζοντας τη σπατάλη, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά αφενός και από την άλλη διαμορφώνοντας νέες υπηρεσίες, καλύτερη κατανομή προσωπικού και νέες συνθήκες, για μια Διοίκηση που υπηρετεί τον πολίτη και αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και προόδου στην κοινωνία μας».

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης κατά την παράδοση των ψηφιακών καρτών – υπογραφών στους παρευρισκομένους παρατήρησε ότι: «Η ψηφιακή κάρτα/ υπογραφή είναι πολύ σημαντική. Και γίνεται ακόμα πιο σημαντική ότ

Keywords
Τυχαία Θέματα