Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Δερβένι

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες να δοθεί λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί στο Δερβένι Κορινθίας, λόγω της κατακρήμνισης του βυθού και της ζημιάς που έχουν υποστεί οικοδομές στην περιοχή που βρέθηκαν μέσα στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το φαινόμενο, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κι έχει ανατεθεί ο συντονισμός των ενεργειών στην περιφέρεια.

Από τις 15

Μαρτίου εξειδικευμένο γραφείο μελετών, έχει αρχίσει την γεωτεχνική έρευνα, την βυθομετρική αποτύπωση και τη διενέργεια γεωτρήσεων στον χερσαίο χώρο της πληγείσας περιοχής.

Ακόμη κλιμάκιο της υπηρεσίας Αποκαταστάσεως Σεισμοπλήκτων θα βρίσκεται αύριο, Μεγάλη Τετάρτη επί τόπου στο Δερβένι, προκειμένου να εξεταστούν τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να υπάρχουν αποτελέσματα από τις έρευνες που γίνονται, ενώ υπολογίζεται πως μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα