Γολγοθάς φτώχειας για τον ελληνικό λαό

Ένα βαρύ και καταθλιπτικό Πάσχα οι Έλληνες.

Η κατάσταση στη χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας του Κώστα Χαρδαβέλλα και της εκπομπής του newsbomb «Αποκαλύπτω». Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση για τους πολίτες;

Η κατάθλιψη έχει χτυπήσει «κόκκινο», ενώ το σχέδιο για υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας μοιάζει

να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αφοπλιστική ήταν η παρέμβαση του νευρολόγου – ψυχιάτρου Δημήτρη Κουντούρη: «Τα πραγματικά νούμερα είναι δυσθεώρητα. Η κατάθλιψη δεν παλεύεται! Έχει ξεφύγει από την οργή, την ένταση, την πραγματικότητα, κάνει το άτομο ακίνητο, σε μία κατάσταση σοκ. Η εικόνα στη ψυχιατρική είναι ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη είναι προς το χειρότερο».

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» έφερε στο «φως» την «απολογία» του εκπροσώπων του ΔΝΤ στο Ευρωκοινοβούλιο για την αποτυχία του "Μνημονίου 1" στην Ελλάδα. «Υπάρχει χάσμα μεταξύ μισθολογικού κόστους και παραγωγικότητας. Πρέπει είτε η Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγική, είτε να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί», δήλωσε απροκάλυπτα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιορκ Αρμουνσεν παραδέχθηκε ότι στόχος είναι η περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα, ενώ απέδωσε την ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος στη χώρα μας. «Οι στόχοι του πρώτου προγράμματος όντως δεν επετεύχθησαν, εξαιτίας της έλλειψης εφαρμογής. Έχουμε σκοπό να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, όμως αυτό εναπόκειται στην ελληνική πλευρά. Ο μόνος τρόπος είναι η περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση».

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση στην εκπομπή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, που «ανέκρινε» τον Επίτροπο Όλι Ρεν. «Του έδειξα τη φωτογραφία που είχε τραβήξει μετά το "Μνημόνιο 1", στην οποία έδειχνε κάποιους χάρτες, σύμφωνα με τους οποίους η ύφεση στην Ελλάδα θα τελείωνε το 2011 και θα είχαμε ανάπτυξη το 2012. Και τον ρώτησα, αφού αποτύχατε, γιατί επιμένετε; Έχουμε την υποψία, ότι θα ρίξετε τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Εκεί το πάτε;».

Μηταράκης: «Αν αποτύχουμε, θα γίνουμε Βουλγαρία»

Ο κίνδυνος το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων να πέσει στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι πια ορατός, όπως παραδέχονται ανοιχτά πλέον οι Έλληνες πολιτικοί. «Αν πετύχουμε στην αύξηση της παραγωγής, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα επανέλθει σε τροχιά σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν αποτύχουμε, θα γίνουμε Βουλγαρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αν. Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας Ν.Δ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νότης Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί για άμεση αποκατάσταση των συνταξιούχων.

Δεν μπορούμε να μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται δεν βοήθησε τη χώρα, σημείωσε ο ίδιος. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς, ρευστότητα στις επιχειρήσεις, σταθερότητα, αξιοποίηση της περιουσίας και του ορυκτού πλούτου, αλλά και κίνητρα σε σειρά από τομείς για να «πάρει μπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα