Τελεσίγραφα της τρόικας στο Μαξίμου

«Η ανοχή μας εξαντλείται» είναι το μήνυμα των δανειστών προς το Μέγαρο Μαξίμου, που δηλώνει αποφασισμένο να κάνει ό, τι μπορεί για να αποτρέψει την έλευση ενός οικονομικού εφιάλτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν από την ελληνική πλευρά να «κάνει κάτι, γιατί το τέλος πλησιάζει».

Ένα από τα σενάρια θέλει τη μη καταβολή της έβδομης δόσης (ύψους περίπου 90 δισ. ευρώ) περί τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με στάση πληρωμών, που

θα την οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία και στη συνέχεια στην αποχώρησή της από το ευρώ.

Πρόσφατα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον έστειλαν στην Αθήνα το μήνυμα ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα».

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται με δραματικό τρόπο, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει εξανεμίσει τις θετικές προσδοκίες της κοινής γνώμης, λόγω των έντονων προβλημάτων συντονισμού και της αντιπαραγωγικής λειτουργίας της.

Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα τελεσίγραφα της τρόικας που ζητά το τέλος κάθε συζήτησης περί εκλογών, την απαλλαγή των κυβερνητικών στελεχών από κομματικές και προσωπικές αγωνίες, την εφαρμογή επώδυνων μέτρων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ελεγκτών και του επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα