Ποια είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα

Η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, το φορολογικό νομοσχέδιο, η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και η αξιολόγησή τους το 2013, καθώς και το άνοιγμα 54 τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι θα γίνει με τις καταθέσεις!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χέρι στους ξεχασμένους για χρόνια λογαριασμούς στις τράπεζες θέλει να βάλει η κυβέρνηση, σε μια

προσπάθεια να ενισχύσει τα άδεια ταμεία. Πρόκειται για τις αδρανείς καταθέσεις, σχετικά με τις οποίες ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους".

ΕΘΝΟΣ: "Το Μνημόνιο της Εφορίας για τα ακίνητα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες σοβαρές επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία έρχονται με την έλευση του νέου έτους. Το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, που θα υποκαταστήσει το χαράτσι, επεκτείνεται σε αγροτεμάχια και οικόπεδα εκτός σχεδίου. Μέχρι το Μάρτιο αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές αξίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "21.12.2012 Μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα φύγουν οι Ιχθείς!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τραγουδούσε και ο "ψαγμένος" Παπάζογλου το τέλος της "συμφωνίας των Ιχθύων". Οι προφητείες των Μάγιας και η επιστροφή των Δημιουργών... ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κούρεμα 50% στα υπουργεία φέρνει η αξιολόγηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μειώνονται δραστικά οι δομές και οι διευθύνσεις με τα νέα οργανογράμματα, στο μικροσκόπιο για συγχώνευση 1.500 οργανισμοί. Το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί ή θα αποτελέσει τη δεξαμενή για τις 25.000 διαθεσιμότητες του 2013".

ΕΣΤΙΑ: "Τελευταίο προπύργιο του σοσιαλισμού".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι περισσότεροι πολίτες δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι υπαίτιος της οικονομικής κρίσεως που βιώνουμε σήμερα είναι ο σοσιαλισμός. Ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική που εφηρμόσθη στη χώρα μας την τελευταία 30ετία ήταν μια μορφή σοσιαλισμού".

Η ΑΥΓΗ: "Απολύουν τους υπαλλήλους, "κουρεύουν" τις συντάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων να εξελιχθεί σε ευθεία απόλυση μέσω της αξιολόγησης το 2013 άφησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις ελληνικές καλένδες μεγάλο μέρος της σύνταξης μέσω της καταβολής του 50% του βασικού μισθού με την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις. Όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι αλλαγές αυτές αγγίζουν όσους δημοσίους υπαλλήλους ασφαλίστηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1983 και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Διακοσμητική δημοκρατία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην εποχή των μνημονίων το πολιτικό σύστημα έχει πληγεί βάναυσα και έχει μεταλλαχθεί σε μια δημοκρατία "φαστ τρακ". Χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα, έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε διακοσμητικό όργανο και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην τυπική επικύρωση των μέτρων που υπαγορεύει η τρόικα".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Άνοιγμα λογαριασμών 54 πολιτικών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι χθεσινές αποκαλύψεις της "Ε" για επέμβαση του ΣΔΟΕ, έπειτα από επείγουσα εισαγγελική εντολή, και για το άνοιγμα 54 τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη..."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αποπληρωμή χρεών 1 δισ."

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, μέσω της δόσης των 34,4 δισ. προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου προήδρευσε σε διευρυμένη σύσκεψη".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "6 μυστικά για να βγείτε με ασφάλεια στη σύνταξη".

Η εφημερίδα γράφει "αναλυτικός οδηγός που σας βγάζει πάντα κερδισμένους. Ποιοι και πως γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67.Τι πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993. Ο κρυφός άσσος με τα 4.500 ένσημα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ζεσταίνεται η αγορά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα δισ. ευρώ τις επόμενες ημέρες για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σαμαράς: Καταβολή 50% του βασικού μισθού μέχρι την έκδοση της σύνταξης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανώνουν ακόμη πιο άγριο αντιλαϊκό κράτος".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ΚΚΕ: το πιο αποτελεσματικό κράτος που επιδιώκει η συγκυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, σημαίνει κράτος πιο ικανό για να στηρίζει την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι 5 εντολές του ΔΝΤ. Έτσι θα πιάσετε τους φοροφυγάδες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συστηματικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία των εφοριακών και συνεχή μετακίνησή τους για να μη δημιουργούν πελατειακές σχέσεις, αλλά και προστασία όσων καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς, είναι μερικές από τις συστάσεις του ΔΝΤ για τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις οποίες αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ".

6ΜΕΡΕΣ: "Εμίρηδες ή κακομοίρηδες".

Η εφημερίδας υποστηρίζει ότι "μεγάλο ερωτηματικό τα ελληνικά αποθέματα υδρογονανθράκων. Η ηχηρή σιωπή Ρωσίας και ΗΠΑ, η ξαφνική γερμανική εμπλοκή και οι όροι των μνημονίων δημιουργούν περιβάλλον έντονης αμφισβήτησης και υπόγειων ανταγωνισμών".

Press time: "Στα νύχια των τοκογλύφων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "15 συμμορίες μας πίνουν ανεξέλεγκτες το αίμα. Στοιχεία φωτιά για τους αετονύχηδες που υποκαθιστούν τις... τράπεζες. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων έρχεται σε ρυθμό πολυβόλου. Σύμφωνα με το ΕΒΕΑ το πρώτο τρίμηνο του 2013 φέρνει 30.000 νέα λουκέτα".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου:"Η Γη γυρίζει. Το ματσάκι;".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η χώρα εισέρχεται στο πιο κρίσιμο έτος της πορείας της μετά τη Μεταπολίτευση. Το 2013 θα πρέπει να μπουν οι βάσεις μιας υγιούς ανάπτυξης και να ξεκινήσει η οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού σκηνικού..."

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "7.000 άτομα στα συσσίτια. 37.000 στην ουρά..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "πάνω από 7.000 άτομα καταφεύγουν στα συσσίτια των εκκλησιών και του δήμου Θεσσαλονίκης για ένα πιάτο φαγητό. Ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με πριν από δύο χρόνια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η αισχροκέρδεια απειλεί την αγορά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Μυρίζει ράλι στο Χ.Α. Με μεγάλο ερωτηματικό τις τραπεζικές μετοχές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξένοι διαχειριστές αναζητούν εταιρείες με growth story, εξωστρέφεια, επεκτατικά σχέδια, μοντέρνο management, υγιή μεγέθη και προοπτικές. Nomura και Goldman Sachs εκτιμούν ότι οι προοπτικές είναι θετικές για την ελληνική οικονομία το 2013".

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ:"Η νέα τάξη σε τράπεζες και οικονομία".

Η εφημερίδα αναφέρει "τα βασικά συμπεράσματα της πολυαναμενόμενης έκθεσης που δημοσιοποιείται μετά τα Χριστούγεννα. Αλλαγή σελίδας σε διοίκηση και πιστωτική πολιτική με τους ελεγκτές-επιτρόπους. Στα 43 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες για όλο το σύστημα".

ΕΞΠΡΕΣ: "Εξόφληση οφειλών 1 δισ. ευρώ από το Δημόσιο εντός του 2012".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα για άμεση διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά έστειλε χθες ο Α. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός μετά από σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Χρ. Σταϊκούρα ανακοίνωσε την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 1 δισ. ευρώ πριν εκπνεύσει το 2012."

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νόμος-μαγνήτης για τις επενδύσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σταθερό φορολογικό καθεστώς χωρίς εκπλήξεις για επενδυτές. Ειδικές φοροαπαλλαγές 12ετούς διάρκειας για νέες μεγάλες επενδύσεις και 10ετούς για υφιστάμενες. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για σχηματισμό αποθεματικών και επιστροφή ΦΠΑ. Προκαταβολή επιχορήγησης στο 100% με εγγυητική επιστολή."

ΚΕΡΔΟΣ: "200 εκατ. ευρώ κάθε εργάσιμη ημέρα θα πέφτουν στην αγορά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εκταμίευση της δόσης ανοίγει σταδιακά τις στρόφιγγες της ρευστότητας, με την κυβέρνηση να ρίχνει έως το τέλος του έτους περί το ένα δισ. ευρώ στην αγορά, προκειμένου να εξοφλήσει μέρος των οφειλών της και να απεμπλέξει την οικονομία από τις ακραίες συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ομαδικά πυρά με στόχο το φορολογικό νομοσχέδιο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κοινό μέτωπο κατά των ρυθμίσεων του φορολογικού νομοσχεδίου που συζητείται στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σχημάτισαν χθες όλοι οι αρμόδιοι φορείς, χαρακτηρίζοντάς το "άδικο" και "αντιαναπτυξιακό" ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι η εφαρμογή του θα προκαλέσει περαιτέρω μείωση της ζήτησης, με αρνητικές συνέπειες και για τα φορολογικά έσοδα.

Keywords
πρωτοσελιδα, κυρια, θεματα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, goldman sachs, δημοκρατια, τραπεζες, σαμαρας, μνημονιο, ωρα, κουρεμα, νέα, εστια, αυγη, βραδυνη, εφημεριδα, τροικα, ελλαδα, σδοε, καθημερινη, νικη, βγείτε, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, σημαίνει, ΔΝΤ, ηπα, press, time, εβεα, βασεις, θεσσαλονικη, μακεδονια, αξια, υγιή, sachs, Χριστούγεννα, εξπρεσ, στουρναρας, ημερησια, ΦΠΑ, κερδοσ, ναυτεμπορικη, βουλη, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, νικος παπαζογλου, απολυσεις στο δημοσιο, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ληξιπροθεσμες οφειλες, βγείτε, χαρατσι, αδεια, ακινητα, αυγη, βραδυνη, γνωμη, δημοκρατια, ηπα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νυχια, οικονομια, σδοε, σοσιαλισμος, τα νεα, ωρα, time, αγορα, αγριο, αιμα, ασσος, ασφαλιστικο, φαγητο, γενικο λογιστηριο, γινει, δημοσιο, διοικηση, εγγυητικη επιστολη, ευρω, εξωστρεφεια, επενδυσεις, εποχη, ερωτηματικο, ερχεται, ερχονται, ετος, εφημεριδα, υγιή, κυβερνηση, μειωση, μορφη, μυστικα, νικη, παντα, οδηγος, οικοπεδα, παπαζογλου, περιβαλλον, προφητειες, ρυθμισεις, ρυθμιση, συνταξη, σιωπη, σχεδια, τιτλος, υψηλη, φορολογικη, ασφαλεια, δικαιωμα, εφαρμογη, ευθεια, ελληνικα, goldman sachs, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ουρα, sachs, σημαίνει
Τυχαία Θέματα