ΠΓΔΜ: Στη βουλή η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι

Απόψε τα μεσάνυχτα θα γίνει η ψηφοφορία στη βουλή της ΠΓΔΜ για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Στόχος του SDSM, σύμφωνα με τον κ.Τσερβένκοφσκι, είναι να αναδειχθεί η «συμπαιγνία» των Γκρούεφσκι-Αχμέτι, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει

η αντιπολίτευση, προσποιούνται ότι υπάρχει κρίση στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινωνίας από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στη χώρα.

Το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει της πρότασης μομφής, αφού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI θα εκφραστεί κατά της πρότασης, ασχέτως της σοβαρής διαφωνίας που έχει με το VMRO-DPMNE αναφορικά με το επίμαχο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το κόμμα του Ν. Γκρούεφσκι, το οποίο προβλέπει μία σειρά προνομίων για τους βετεράνους αγωνιστές των κυβερνητικών δυνάμεων από την περίοδο των ένοπλων συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ, το 2001 και τις οικογένειες τους.

Κατά τη χθεσινή ημέρα «εξαφανίστηκαν» και όλα τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ο κ. Γκρούεφσκι θα ζητούσε σήμερα από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του και αφού την ελάμβανε, θα προχωρούσε στην κατάθεση πρότασης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οι οποίες, στην περίπτωση αυτή, θα διεξαγόταν τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ρόμνεϊ παραδέχτηκε την γκάφα του για το «47% των Αμερικανών»

Μυστήριο: «Αράχνες» στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη

Facebook: «Αναγκαίο κακό» για τους Αυστραλούς

Keywords
Τυχαία Θέματα