Ο Σήφης Βαλυράκης ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου για την οικονομία στο ΙΜΜ

13:54 3/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (ΙΜΜ), το Ίδρυμα Friedrich Ebert (FES) και οι Εκδόσεις Παπαζήση διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Από…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του Bιβλιοπωλείου IANOS ( Σταδίου 24 )

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι : Γιώργος Σταθάκης Καθηγητής, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Κώστας Μποτόπουλος Συνταγματολόγος,

Αντιπρόεδρος του «Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών - (ΙΣΤΑΜΕ) Ανδρέας Παπανδρέου», Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νίκος Καραθανασόπουλος Μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιούλης Διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Ελλάδα Σήφης Βαλυράκης Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών (ΙΜΜ), πρώην Υπουργός Στέργιος Μπαμπανάσης Ομότ. Καθηγητής, Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΜΜ.

Στις τριάντα κωδικοποιημένες και συγκεκριμένες προτάσεις για την θεσμική παραγωγικότητα, στις οποίες καταλήγουν τα συμπεράσματα του βιβλίου, έχουν συνοψιστεί οι συγκλίνουσες διαπιστώσεις από τις προηγούμενες εκδηλώσεις και ανταλλαγές απόψεων. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν ένα κατ' αρχήν πλαίσιο πολιτικής διαβούλευσης για την προώθηση τους και περιλαμβάνονται σε πέντε (5) κεφάλαια:

1. Δέκα κομβικά σημεία – οδηγός δράσης για την Ανάπτυξη.
2. Έξι απαιτούμενα για τη μεταρρύθμιση του κράτους, τον εκδημοκρατισμό-εκσυγχρονισμό του και την αποτελεσματικότητα του συστήματος διακυβέρνησης.
3. Πέντε θέσεις – κόκκινες γραμμές για τη διευθέτηση του χρέους.
4. Πέντε συμπεράσματα – στόχοι για την Κοινωνική Συνοχή και την Απασχόληση και
5. Τέσσερις προϋποθέσεις προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα προηγούμενα, δηλαδή για την Εθνική Συνεννόηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα