ΚΚΕ: Ισχυρή παρουσία και αντιπολίτευση

08:55 6/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έκανε από τη Νίκαια ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχίζοντας την επαφή που επιδιώκει ο Περισσός με τους πολίτες. Στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος οργώνουν τελευταία όλη την Ελλάδα

προκειμένου να τονίσουν τη σταθερότητα των θέσεων που αταλάντευτα εκφράζει το ΚΚΕ και σύμφωνα με την ανάλυση τους δικαιώνονται από τα αποτελέσματα της κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό, πως την ώρα που ο Δ.Κουτσούμπας μιλούσε στην Πλατεία Κουμπάκη της Νίκαιας, «πραγματοποιούνταν παράλληλη συγκέντρωση του κόμματος στην κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η ηγεσία του Περισσού επενδύει στην ανάλυση της κατάστασης στον κόσμο, ευελπιστώντας πως θα μπορέσει να τον απαγκιστρώσει από το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ που τεχνηέντως κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν.

Μιλώντας για την ανεργία σε μία περιοχή όπου αποτελεί μείζον πρόβλημα, ο διάδοχος της Α. Παπαρήγα τόνισε πως σε αυτή εδώ την περιοχή γίνεται πολύ πιο φανερό ότι έχει δίκιο το ΚΚΕ, όταν λέει ότι η 'νέα Ελλάδα' του κ. Σαμαρά, φτιάχνεται για μια ακόμα φορά από γνωστά φθαρμένα υλικά». Συνέχισε μάλιστα, σημειώνοντας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν μία κάλπικη αντιπαράθεση στο θέμα της ανεργίας, με τη ΝΔ να υπόσχεται, δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανάκαμψης της χώρας που θα «πατήσει στο αντεργατικό οικοδόμημα των ισοπεδωμένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει δημιουργήσει τόσο η ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σε συνθήκες κρίσης και οι οποίες θα ολοκληρώσουν το τσάκισμα του λαού».

Επιθετικά όμως το ΚΚΕ βγαίνει και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, με το Δ. Κουτσούμπα να αναφέρει στην ομιλία του πως προσπαθεί να ψαρέψει παιδιά λαϊκών οικογενειών καλώντας ωστόσο τους κατοίκους της Κοκκινιάς να αποτελέσουν παράδειγμα του αγώνα ενάντια στο φασισμό. «Εδώ στην ηρωική Κοκκινιά, υπάρχει πλούσια αγωνιστική πείρα από την πάλη ενάντια στο φασισμό» είπα και συνέχισε «εδώ οι φασίστες πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους, να απομονωθούν, όπως έφαγαν τα μούτρα σε μια σειρά χώρους που τόλμησαν να εμφανιστούν». Σχετικά με την πολιτική συμπεριφορά του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου, ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε πως «οι νεοναζί της ΧΑ όλο και πιο συχνά ζητάνε σκληρότερες συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για να αποδείξουν και έτσι ότι είναι τσιράκια του συστήματος, παρότι εμφανίζονται ότι το πολεμούν».

Η στρατηγική του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα αρχίζει να εντείνεται με αγώνα να αναδειχθούν τα αδιέξοδα του Μνημονίου. Για το σκοπό αυτό στον Περισσό έχουν πάρει την απόφαση να σκληρύνουν και πάλι τις οργανώσεις τους προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη της καθαρότητας έναντι του οπορτουνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζουν.

Στη Νίκαια πάντως, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έθεσε και το πολιτικό πλαίσιο δράσης του κόμματος αναφέροντας πως «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη για να διαχειριστεί ο καπιταλισμός την κρίση του, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Γιατί δεν θέλουμε απλά να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας, να διαχειριστούμε την ανεργία μας. Θέλουμε ζωή ανθρώπινη με πλήρη δικαιώματα. Θέλουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Και δεν κάνουμε πίσω απ' αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας από Νίκαια: Το ΚΚΕ είναι παρόν!

Κουτσούμπας: Η κρατική ραδιοτηλεόραση πρέπει να ανοίξει εδώ και τώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα