ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: Απολογισμός 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ

Ανακοινώσεις

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

[email protected]

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ

Στο 16Ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ δημιουργήθηκε μια νέα συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών Ενωτικών κινήσεων από όλη την Ελλάδα που εκφράστηκε με το ψηφοδέλτιο ΑΝΩΣΗ ( Ανεξάρτητες Ενωτικές κινήσεις ΔΕ).

Με

αυτό συστρατεύτηκε η συνδικαλιστική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ-Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ».

Πιστοί στις αρχές μας πρεσβεύουμε αταλάντευτα ότι για να μπορέσει το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσει ενωτικά τα αιτήματα όλων των συναδέλφων χρειάζεται να αλλάξει πορεία και να απαγκιστρωθεί από τον παρακμιακό κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό.

Πιστεύουμε σε ένα νέο κίνημα που δε θα κραυγάζει μόνο και θα απορρίπτει ούτε θα χειροκροτεί και θα υποτάσσεται αλλά θα διαμορφώνει και θα συνθέτει.

Κομίζουμε έναν νέο πολιτικό λόγο που δεν είναι ο ξύλινος λόγος των κομμάτων και την ηθική της πραγματικής σύνθεσης γιατί αν δε συνθέτουμε δεν μπορούμε και να συνυπάρχουμε. Παρόλο που οι ρίζες του κομματισμού είναι πολύ βαθιές σε σημείο που να μην έχει σημασία τι προτείνεται αλλά ποια παράταξη το προτείνει, παρόλο που οι περισσότεροι σύνεδροι προσέρχονται στο συνέδριο αποφασισμένοι να προσδεθούν στο άρμα των παρατάξεων που υποκρύπτονται πίσω από τη δραστηριότητά τους μας χαροποιεί το γεγονός ότι διαπιστώνουμε ότι αυτό το σύστημα έχει ρωγμές. Υπάρχουν πραγματικά ανεξάρτητοι σύνεδροι με τους οποίους συμπορευτήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την καταγραφή μας ως 6η δύναμη με ποσοστό 2,53% (ΟΛΜΕ ) και 2,76% (ΑΔΕΔΥ) στο σώμα των συνέδρων καθώς και την εκπροσώπησή μας με 3 αντιπροσώπους στο επικείμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Ψηφίσαμε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΟΛΜΕ γιατί πιστεύουμε ότι στην παρούσα στιγμή που διαλύονται τα πάντα και ξεθεμελιώνεται η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση η μόνη έντιμη στάση είναι η δυναμική αντίδραση Επίσης, ψηφίσαμε και τη μείωση της συνδρομής στην ομοσπονδία κατά πέντε ευρώ.

Tags: 16ο Συνέδριο ΟΛΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα