Ινδία: Όμηροι δύο Ιταλοί τουρίστες

Στα χέρια απαγωγέων μαοϊστών ανταρτών βρίσκονται δύο Ιταλοί τουρίστες στο κρατίδιο της Ορίσα, στην ανατολική Ινδία.

Η απαγωγή των δύο τουριστών έγινε το Σάββατο στην περιοχή Καντχαμάλ, στο κέντρο της Ορίσα, η οποία είναι μία από τις περιοχές της Ινδίας στις οποίες δραστηριοποιείται το κίνημα των μαοϊστών από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας της περιοχής Ράντχα, Κρίσνα Σάρμα αναφέροντας συγκεκριμένα πως «οι μαοϊστές απήγαγαν δύο Ιταλούς πολίτες στην ζώνη Νταρινγκμπάντι, στην περιοχή

Καντχαμάλ»

Σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, η απαγωγή αυτή έγινε τη στιγμή που οι δύο Ιταλοί έπαιρναν φωτογραφίες Ινδών γυναικών, οι οποίες έκαναν μπάνιο σε ένα ποτάμι.

«Οι μαοϊστές είπαν ότι η απελευθέρωση των τουριστών εξαρτάται από τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση στα αιτήματά τους», ιδιαίτερα όσον αφορά την απελευθέρωση ενός αριθμού μαοϊστών μαχητών που βρίσκονται στη φυλακή, προσθέτει το τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Οι μαοϊστές αντάρτες βάζουν συνήθως στο στόχαστρο αστυνομικούς ή στρατιώτες σε επιθέσεις που πραγματοποιούν με νάρκες που έχουν τοποθετήσει στην άκρη δρόμων. Ωστόσο έχουν επίσης απαγάγει κυβερνητικούς αξιωματούχους και αξιωματικούς της αστυνομίας για να προβάλουν τα αιτήματά τους.

Οι μαοϊστές αντάρτες δηλώνουν ότι υπερασπίζονται τις μειονοτικές εθνότητες και τους χωρικούς που δεν έχουν δική τους γη στις περιοχές της Ινδίας, οι οποίες, αν και είναι πλούσιες σε φυσικούς πόρους, έχουν τους πιο εξαθλιωμένους πολίτες. Επίσης δηλώνουν ότι αγωνίζονται κατά της αστυνομικής βίας και της διαφθοράς.

Δύο Ινδοί όμηροι, οι οποίοι είχαν απαχθεί μαζί με τους Ιταλούς, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα