Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει ανοίγματα...Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Ανοίγματα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη αναμένει η τουρκική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ακόμη ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη του σχεδίου Ανάν.

Αυτή ήταν η θέση του Τούρκου Αντιπροσώπου στις Βρυξέλλες Σελίμ Γελίν, όταν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου, τι μπορεί να αλλάξει στο Κυπριακό,

ώστε μετά τον Οκτώβριο, όταν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες, να μην έχουμε μια κατάσταση ίδια με το παρελθόν, που δεν οδήγησε σε λύση αλλά σε αδιέξοδα.

Κριτική στον Ερντογάν και υποβάθμιση

Η τοποθέτηση του Τούρκου διπλωμάτη έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, η οποία ήταν πλήρως υποβαθμισμένη, αφού η τουρκική πλευρά θεώρησε ως απαράδεκτη τη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο στο ψήφισμά του δεν στήριξε τη θέση περί ανοίγματος του κεφαλαίου 23 και 24 για τη δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο Επικεφαλής των Τουρκικών Ενταξιακών Διαδικασιών δεν παρέστη ως είθισται, όπως και ο Επίτροπος Αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε. Αντί του κ. Μπαγίς η Τουρκία έστειλε στη θέση του τον πρέσβη Γενέλ.

πηγη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα