Η Ελλάδα μπαίνει στον ενεργειακό χάρτη

Την ικανοποίησή του για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με τη συμφωνία η χώρα μπαίνει στον ενεργειακό χάρτη και ταυτόχρονα κλείνουν τα σενάρια για «grexit». Την επίσημη ανακοίνωση ότι η κοινοπραξία για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν επέλεξε
τον αγωγό ΤΑΡ προκειμένου να μεταφέρεται, μέσω Ελλάδας, το αζερικό φυσικό αέριο σε όλη την Ευρώπη έκανε ο πρόεδρος της BΡ στο Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία, Γκόρντον Μπάιρελ , που συμμετέχει στην κοινοπραξία.

Ο γενικός διευθυντής του TAP, Κετίλ Τούνγκλαντ, δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» με την επιλογή. Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο 2014.

Για ιδιαίτερα σημαντική ημέρα έκανε λόγο από το βήμα της βουλής, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η επιλογή του ΤΑΡ δείχνει ότι όταν αποφασίζουμε και λειτουργούμε συστηματικά και οργανωμένα μπορεί να επιτύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα για τη χώρα.

Άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις κατά 1,70%.
Keywords
Τυχαία Θέματα