Γνώριζαν για την απόδραση στα Τρίκαλα και δεν έκαναν τίποτα

Σε αδράνεια φαίνεται να βρίσκονται οι διοικήσεις των φυλακών, μετά και την αποκάλυψη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε αποστείλει από τις 14 Σεπτεμβρίου έγγραφο προς την Κρατική Ασφάλεια με το οποίο προειδοποιούσε

για επικείμενη απόδραση.

Συγκεκριμένα στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαινόταν ο κίνδυνος απόδρασης κρατουμένου, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Είχαν ωστόσο δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο οργάνωσής της, καθώς στην επιστολή αναφερόταν ότι ο κρατούμενος θα προσποιούταν τον τραυματισμένο, κατορθώνοντας να αποδράσει από το νοσηλευτικό ίδρυμα που θα τον μετέφεραν.

Οι προειδοποιήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν ελήφθησαν υπόψη κι έτσι η απόδραση έγινε πραγματικότητα.

Έχτες αργά το απόγευμα ένας Αλβανός κρατούμενος κατόρθωσε να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων ακολουθώντας το παραπάνω σενάριο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξή του με ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αυτόν τους συνεργούς του και τους φρουρούς ασφαλείας μέχρι τη σύλληψή του.

Διαβάστε ακόμη:

Επεισοδιακή απόδραση κρατούμενου στα Τρίκαλα

Επιτέθηκαν με καλάσνικοφ σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Αντιμετωπίζω πρόβλημα στην ακοή μου από τους πυροβολισμούς»

Keywords
Τυχαία Θέματα