Φ. Κουβέλης: Η ΔΕΘ μπορεί να υπηρετήσει την ανάπτυξη

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, μπορεί πράγματι να προσφέρει και να υπηρετήσει και την εξωστρέφεια, αλλά και την ανάπτυξη συνολικότερα, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpο.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, ο θεσμός

της ΔΕΘ είναι αναγκαίος για όλη την Ελλάδα και μπορεί να γίνει «το μεγάλο οικονομικό γεγονός σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «αβάσιμα» όσα διατυπώθηκαν «ως αιτιάσεις ή έστω ως καλόπιστη κριτική» για την επιλογή της «ένταξης του ψυχαγωγικού - πολιτιστικού κομματιού» στη ΔΕΘ, αναφερόμενος σε αντιδράσεις που προκλήθηκαν και οι οποίες, όπως είπε, αποδείχθηκαν «λανθασμένες».

Επεσήμανε ακόμη ότι είναι «εξαιρετικά πειστικό» το επιχείρημα της διοίκησης για τα σχέδια ανάπλασης της Έκθεσης στον ίδιο χώρο και την εγκατάλειψη των αρχικών σκέψεων για μετακίνησή της προς τη Σίνδο, καθώς, όπως είπε, «όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι αυτή έπρεπε να είναι η επιλογή στην οποία προχωρήσατε».

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε να ενημερωθεί και για την «αναφορά» που έχει η ΔΕΘ στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, με τη διοίκηση να διευκρινίζει πως «υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο δικτύωσης», καθώς και για τη βαρύτητα που δίνει η έκθεση στις νέες τεχνολογίες. «Σας ρώτησα, γιατί έχω την εκτίμηση ότι πράγματι μπορεί να πρωταγωνιστήσει η ΔΕΘ και συνολικότερα η Θεσσαλονίκη, σε αυτή την υπόθεση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo Α. Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Ποζρικίδης, τόνισαν ότι η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει «αύξηση των επισκεπτών κατά 157% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι» και ενημέρωσαν τον κ. Κουβέλη για τους στόχους που επιτεύχθηκαν και για τα επόμενα σχέδια της ΔΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα