Χίλαρι Κλίντον: Εξαντλείται ο χρόνος του Ιράν για ειρηνική λύση

04:57 1/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε το Σάββατο ότι ο χρόνος για να εξευρεθεί διπλωματική λύση στην διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξαντλείται.

Η ίδια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg δήλωσε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας ότι «σύντομα θα είναι σαφές εάν και κατά πόσον οι ηγέτες του Ιράν

είναι έτοιμοι να κάνουν μια σοβαρή, αξιόπιστη συζήτηση για το πυρηνικό τους πρόγραμμα».

Η κ. Κλίντον αναφερόταν στις προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις της 13ης και 14ης Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ--ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα--συν τη Γερμανία).

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι επαφίεται στους ηγέτες του Ιράν να κάνουν τη σωστή επιλογή αλλά ως τώρα η Τεχεράνη δεν έχει δώσει στην Ουάσινγκτον «λόγους να επιδεικνύει εμπιστοσύνη».

Ωστόσο, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επεσήμανε πως το «το παράθυρο που έχει το Ιράν για να επιδιώξει και να καταφέρει μια ειρηνική επίλυση δεν θα παραμείνει ανοικτό για πάντα».

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το Ριάντ για να συναντηθεί με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) και να συζητήσει, μεταξύ άλλων, για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για τις μοναρχίες του Κόλπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα