Αποσυνδέει ανασχηματισμό-εκλογές η Συγγρού

12:53 7/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

«Μετά το PSI, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών», λένε από τη Συγγρού

«Είναι στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού να ορίζει τους Υπουργούς του», σχολιάζουν στη ΝΔ, αναφερόμενοι στο χθεσινό μίνι-ανασχηματισμό, στον οποίο προχώρησε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Στο «γαλάζιο στρατηγείο», αποσυνδέουν πλήρως τις εκλογές με τον ανασχηματισμό ενώ δεν δείχνουν

να συμμερίζονται τη σεναριολογία που θέλει οι τελευταίες ανακατατάξεις να πηγαίνουν πίσω τις εκλογές.

Η αντίδραση των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, είναι έντονη για όσους ισχυρίζονται πως το Φθινόπωρο είναι πιο κατάλληλο για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αφού στη ΝΔ επιμένουν πως οι εκλογές θα γίνουν στο διάστημα μεταξύ της τελευταίας Κυριακής του Απρίλη και των πρώτων δυο εβδομάδων του Μάη. Από την Συγγρού, πάντως δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για συμφωνία Παπαδήμου-Παπανδρέου-Σαμαρά, για ακριβή ημερομηνία εκλογών, αφού περιμένουν πρώτα να κλείσει το PSI.

Ο ρόλος της ΝΔ

Παρασκηνιακά, ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά ήταν καθοριστικός για τις επιλογές του Λουκά Παπαδήμου.

Σε επικοινωνία των δυο ανδρών, τις προηγούμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ, την τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ εναλλακτικά πρότεινε την αναβάθμιση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στο Παιδείας, πρόταση στην οποία ο κος Σαμαράς, διαφώνησε με αποτέλεσμα να μπει στην κυβέρνηση ο καθηγητής, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η αξιοποίηση περισσότερων βουλευτών της ΝΔ, ήταν κάτι στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς, είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή του σχηματισμού της μεταβατικής πως τον έβρισκε αντίθετο.

Από την άλλη πλευρά, η αναβάθμιση ενός στενού του συνεργάτη και η παραλαβή μιας «καυτής πατάτας», όπως του Υπουργείου Παιδείας, σε μια προεκλογική περίοδο, δεν φαίνεται πως ενθουσίασε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που προτίμησε να παραμείνει ουδέτερος παρατηρητής των εξελίξεων.

Από την Καλαμάτα η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας

Σε προεκλογικό συναγερμό βρίσκεται εντωμεταξύ η ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδεία του Υπουργού Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, που αποτελεί άλλωστε μια από τις δύο νέες εισόδους στο κόμμα, θα περιοδεύσει το Σάββατο στα πάτρια εδάφη και θα επισκεφτεί την Καλαμάτα προκειμένου να εγκαινιάσουν γέφυρα, στην περιοχή.

Την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα αιτιολογήσει και θα στηρίξει εκ νέου τη στάση του στις πρόσφατες κρίσιμες ψηφοφορίες ενώ αναμένεται να επιτεθεί ξανά στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστερά, με προφανή στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη αυτοδυναμία..

Keywords
Τυχαία Θέματα