Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη

08:00 2/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου κρατούνταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά

προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματιού της βρέθηκε ανοιχτή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ 1 ο δικηγόρο της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, οι δυο τους είχαν τελευταία επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης (02/04/2015) και συγκεκριμένα στις 21:00.

Η Βίκυ Σταμάτη σε αυτό το τηλεφώνημα είπε στο συνήγορο υπεράσπισής της πως προτιμάει να είναι κοντά στο παιδί της παρά να πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση ήταν πλήρως απογοητευμένη, ωστόσο, δεν υποψιάστηκε πως θα προέβαινε σε αυτή την ενέργεια. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου να επιστρέψει για να είναι πραγματικά κοντά στο παιδί της, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόϊος, ξεκαθάρισε ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.

«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρόϊος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, Τετάρτη (01/04/2015) το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της για λόγους υγείας που επικαλείται η Βίκυ Σταμάτη.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, επικαλέστηκε τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με "ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαίτειο" , και ισχυρίστηκε πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα. Επικαλέστηκε βέβαια το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του: "Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου". Το δικαστήριο όμως απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της. Έντονη ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου στον οποίο το δικαστήριο δεν έδωσε το λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη σύζυγό του:

"Είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνεται το λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε με τα πρακτικά της προηγούμενης δίκης. Αυτό δεν γίνεται".

Η αίτηση αυτή ήταν η 5η κατά σειρά που έπεσε στο κενό από τη Δικαισούνη γεγονός που φέρεται να οδήγησε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου σε αυτή την ενέργεια.

Ωστόσο, η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη "γεννά" σοβαρά ερωτήματα για το πώς κατάφερε να προχωρήσει σε αυτή την ένεργεια τη στιγμή που το δωμάτιό της ήταν φρουρούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα