Αιχμές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά της τρόικας και του Γ. Παπανδρέου

21:34 2/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Οι βουλευτές τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στις απαιτήσεις της τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση και στο ρόλο που διαδραμάτισε η διακυβέρνηση Γ.Παπανδρέου τα δύο προηγούμενα χρόνια

.


Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε πως το ΔΝΤ στοχεύει σε βαλκανιοποίηση της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι "δεν θα πρέπει να υπάρξουν κακοί και καλοί βουλευτές στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Αυτό ισχύει και για τη ΝΔ και θα πρέπει να το έχουν κατά νου και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να το αναδείξουν".

Από την πλευρά του ο Ντίνος Βρεττός έκανε λόγω για συσπείρωση του κόμματος αναφέροντας ότι για να ανακοπεί η φθορά του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να υποστηριχθεί μία μόνο υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ο Πέτρος Ευθυμίου, είπε ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπαν αλήθειες ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. "Χρειάζεται σωστή αυτοκριτική για να ακούσει ο λαός και να αναγνωρίσει την αλήθεια που λέμε". Με αναφορά στην ρήση του Καρλ Μαρξ ότι "ο γαλλικός λαός είπε το 1848 πώς καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά φρίκη χωρίς τέλος", ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι δεν είναι λύση το μην πεθάνει κανείς, αλλά να διατυπωθεί ένα πειστικό πρόγραμμα εξόδου ενώ ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Στη παρέμβασή του, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι, ως βουλευτής, δεν παρέχει λευκή εξουσιοδότηση στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών να διαπραγματευθεί ο,τιδήποτε, χωρίς να το γνωρίζουμε, ούτε, όπως είπε, λευκή εξουσιοδότηση σε μια κρίσιμη περίοδο να προχωρήσει μια συμφωνία που δεν θα την αποφασίσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετά από συζήτηση.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η "νεοφιλελεύθερη εμμονή να εξολοθρέψουμε και να συμπιέσουμε τα εισοδήματα", καθώς μια τέτοια προοπτική οδηγεί σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ο πρώην υπουργός τόνισε με έμφαση ότι δεν πρέπει να αλλάξει η απόφαση να γίνει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών με κοινές μετοχές, απόφαση "που διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον".

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε την αρνητική θέση του σε ενδεχόμενη υιοθέτηση των προτάσεων της τρόικας σχετικά με τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. "Δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες αν δεχθούμε τέτοια μέτρα", ανέφερε και πρόσθεσε πώς "η εξαθλίωση δεν είναι ο καλύτερος παράγων για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με την τρόικα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου του είπε πώς "έχει ευθύνη γιατί κάποιοι πέτυχαν στον εκβιασμό "ή κόβεται το οξυγόνο της χώρας ή δεν καταβάλλεται η 6η δόση". Έγινε αντί τον Οκτώβριο τον Δεκέμβριο, αφού είχες παραιτηθεί. Και πρέπει να μιλήσεις στον ελληνικό λαό για το τί συνέβη".

Δεν παρέλειψε ακόμη να κ

Keywords
Τυχαία Θέματα