Ξανά στο προσκήνιο η επίθεση στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο

20:57 2/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η επίθεση στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο City of Poros, το 1988, ξανανοίγει σε γαλλικό δικαστήριο, το οποίο θα δικάσει ερήμην τρεις υπόπτους, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου 1988, κατά την επιστροφή του πλοίου στον Πειραιά από κρουαζιέρα στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης. Είχαν

χάσει τη ζωή τους 9 άνθρωποι, εκ των 471 επιβατών. Τρία από τα θύματα ήταν Γάλλοι.

Οι Αντνάν Σόγιοντ, Σαμίρ Χαϊντίρ και Άμπντουλ Χαμίντ Αμούντ, εναντίον των οποίων εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 1992 και για τους οποίους αγνοείται εάν βρίσκονται εν ζωή, θα δικαστούν εν απουσία τους από ειδικό δικαστήριο του Παρισιού, το μόνο αρμόδιο να κρίνει υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι τρεις ύποπτοι εικάζεται ότι ανήκαν στην οργάνωση Φάταχ-Επαναστατικό Συμβούλιο, κίνημα που ίδρυσε ο Αμπού Νιντάλ, ορκισμένος αντίπαλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Θεωρούμενος ως κύριος αυτουργός των γεγονότων, ο Λιβανέζος Αντνάν Σόγιοντ, παραπέμπεται στο δικαστήριο για «ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες». Για συνέργεια στις πράξεις αυτές παραπέμπονται ο Λιβανέζος Αμούντ και ο γεννημένος στη Δυτική Όχθη Χαϊντίρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα