O 68χρονος πρατηριούχος ο βομβιστής του σχολείου στο Μπρίντιζι

15:39 7/6/2012 - Πηγή: NewsBomb

Η εισαγγελία του Μπρίντιζι, επιβεβαίωσε ότι υπεύθυνος για την έκρηξη που σημειώθηκε στις 19 Μαίου, έξω από σχολείο του Μπρίντιζι, φέρεται να είναι ένας 68χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης, που ονομάζεται Τζάννι Βαντατζιάτο. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ζει στο χωριό Κοπερτίνο, έξω από την πόλη Λέτσε.

Κατά την τελευταία κατάθεσή του, φέρεται να ομολόγησε ότι «επινόησε και έφτιαξε μόνος του την βόμβα», που προκάλεσε τον θάνατο της 16χρονης μαθήτριας

Μελίσσα Μπάσσι και τον τραυματισμό άλλων έξι συμμαθητών της, που φοιτούν σε τεχνικό λύκειο του Μπρίντιζι.

Κατηγορείται για σφαγή με χρήση τρομοκρατικών μεθόδων, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αιτία της φονικής αυτής επίθεσης φέρεται να είναι προσωπικού χαρακτήρα διαφορές του Βαντατζιάτο, ίσως με τον λυκειάρχη του σχολείου Μορβίλλο Φαλκόνε, έξω από την είσοδο του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα.

Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να πρόκειται για εκδίκηση κατά των εισαγγελέων του Μπρίντιζι, από την στιγμή που το δικαστήριο της πόλης βρίσκεται ακριβώς πίσω από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Ο 68χρονος Ιταλός είχε πέσει θύμα απάτης, χάνοντας τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, μετά από ασύμφορη αγορά καυσίμων. Η σχετική δίκη ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, και, όπως διέρρευσε, ο Βαντατζιάτο θεωρεί ότι δεν του αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών, πάντως, σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο διευκρίνισαν ότι , «δεν υπάρχει βεβαιότητα σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης, διότι ο κατηγορούμενος δεν παρείχε καμία σχετική επιβεβαίωση» . Θα πρέπει, επίσης, να εξακριβωθεί, αν υπάρχουν τυχόν συνεργοί.

Πάντως διαψεύδεται τόσο το σενάριο οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης, όσο και εκείνο μαφιόζικης σφαγής, στα οποία είχε γίνει εκτεταμένη αναφορά, αμέσως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από δεκαεννέα ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα