Συνάντηση ΕΥΡΩΚΟ με ΟΕΒ και ΚΕΒΕ για τον τροποποιητικό νόμου του ΦΠΑ

15:37 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΚΟ συμφωνεί με τις θέσεις και τις επιφυλάξεις της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ σχετικά με τον περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας τροποποιητικό νόμο του 2012, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καράντωνας μετά από τη συνάντηση με αντιπροσωπείες των δύο φορέων, στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ.

”Συντασσόμαστε

μαζί τους και ζητούμε την αναστολή της εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω η επιπτώσεις της εφαρμογής του στον κατασκευαστικό τομέα”. Το ΕΥΡΩΚΟ, συνέχισε, εκτιμά ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου απειλεί τη βιωσιμότητα των κατασκευαστικών εταιριών και των υπεργολάβων και θα μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τα ήδη μεγάλα προβλήματα ρευστότητας της κατασκευαστικής βιομηχανίας στον τόπο μας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ Σώτος Λοής, ανέφερε ότι εξήγησαν τις θέσεις τους, βρήκαν ανταπόκριση και ευελπιστούν ότι το ζήτημα θα επιλυθεί. ”Δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις τόσο του ΦΠΑ, όσο και της Βουλής. Απλώς πιστεύουμε ότι ήταν βεβιασμένα και δεν εδόθη ο καιρός για διαβούλευση, ώστε να βρεθεί ο σωστός τρόπος που πρέπει να εφαρμοστεί κάτι”.

Εξέφρασε την άποψη ότι ο νόμος πρέπει να ανασταλεί μέχρι να γίνει η διαβούλευση και να βρεθεί ο σωστός – όπως είπε – τρόπος που πρέπει να γίνεται η διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα