FT: «Κουμάντο στην Ελλάδα θα κάνει η τρόικα»

Εκτενές αφιέρωμα στο νέο καθεστώς που θα διέπει την ελληνική δημόσια ζωή κάνουν σήμερα οι Financial Times σε δημοσίευμα τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πιστωτές μας ζητούν έως τα τέλη του μήνα 38 αλλαγές σε φορολογία, δαπάνες και μισθούς.

Από τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα προκύπτει, εξάλλου, ότι η τρόικα θα διαχειρίζεται από τα επουσιώδη έως τα πλέον επουσιώδη ζητήματα της χώρας.

Βαρύ

το τίμημα για το νέο Μνημόνιο

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε τρία χωριστά μνημόνια συνολικά 90 σελίδων, είναι το τίμημα που δέχτηκε να πληρώσει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει την δεύτερη συμφωνία διάσωσης 130 δισ. ευρώ και να αποφύγει την στάση πληρωμών.

Τα μέτρα που καλείται να λάβει η Ελληνική κυβέρνηση αφορούν από διαδικαστικές διαδικασίες μέχρι την εξαγορά νέου ηλεκτρονικού συστήματος για την φοροείσπραξη, την αλλαγή του τρόπου συνταγολόγησης φαρμάκων και τον καθορισμό ελάχιστων αποθεμάτων πετρελαίου.

Τα 38 μέτρα είναι κυμαίνονται από νόμους που πρέπει να εγκρίνει η Βουλή, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που διαπερνούν όλο τον ιστό της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας, από τις δαπάνες υγείας μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση και την είσπραξη φόρων.

Ανάμεσα στα μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν στις επόμενες επτά ημέρες, είναι μειώσεις φαρμακευτικών κρατικών δαπανών κατά 1,1 δισ. ευρώ, ολοκλήρωση 75 καθολικών ελέγχων και 225 ελέγχων ΦΠΑ μεγαλοοφειλετών, καθώς και απελευθέρωση επαγγελμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα